Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obrir menu

El Projecte Instituts vol promoure la informació i la orientació mitjançant xerrades als instituts i la coordinació, amb el Servei Educatiu de l'Alt Penedès, els tutors/es i l'EAP dels Instituts de la comarca de l'Alt Penedès.

Des de l'Oficina Jove de l'Alt Penedès posem a disposició de les persones joves de la comarca un servei d'informació, orientació, acompanyament i assessorament especialitzat en tots els àmbits relacionats amb el seu procés d'emancipació: educació, formació, treball, habitatge, salut, mobilitat internacional, participació, etc.

La voluntat de l'Oficina Jove és descentralitzar els seus serveis a tots els municipis, equipaments juvenils i instituts d'Educació Secundària de la comarca per tal d'afavorir la cohesió social i la igualtat d'oportunitats de les persones joves de l'Alt Penedès.

El Catàleg 2024-25 de Suport als Instituts de l'Alt Penedès ha de servir per fomentar el treball de proximitat i per donar les mateixes possibilitats i oportunitats a totes les persones joves de la comarca.

El projecte preveu tres serveis de suport diferents per aconseguir aquests objectius:

  1. Xerrades i tallers sobre diferents temes: acadèmics, de salut, sobre mobilitat internacional, etc.
  2. Descentralització de les assessories especialitzades de la Oficina Jove de l’Alt Penedès: 

                 - Acadèmica i Professional

                 - Mobilitat Internacional

                 - Salut emocional projecte D-Oïdes

      3.Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES)

 Objectius

  1. Facilitar informació i assessorament individual als joves de la comarca per tal de promoure la seva emancipació que puguin decidir el seu futur acadèmic i professional.
  2. Incloure al programa de xerrades als Instituts altres temes d’emancipació juvenil: tallers sobre consum crític i prevenció de drogues, tallers sobre sexoafectivitat i identitat de gènere, tallers sobre emancipació i habitatge, i xerrades i tallers sobre mobilitat internacional.
  3. Participar en la producció de materials i d’activitats d’informació i d'orientació acadèmica.
  4. Participar en la producció de materials i d'activitats d'informació i orientació en relació a temes de salut, habitatge i mobilitat internacional.
  5. Promoure la igualtat d'oportunitats i la qualitat de vida de les persones joves donant a conèixer els serveis i els recursos comarcals.

 AQUÍ TENIU EL  CATÀLEG 2024-2025