Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...3 4 5 6 7 8 9 ... següent »

HEBE: Un documental interactiu sobre empoderament juvenil

Es tracta d'un producte que forma part d’una recerca sobre l’empoderament juvenil: els espais, moments i processos que hi intervenen.

   
hebe1.jpg

Elaborat en el marc del Taller de Pedagogia Audiovisual, a partir d'uns tallers de pedagogia fílmica, sis joves han après a narrar-se en imatges, tot explicant allò que els ha servit per créixer i apoderar-se. Podeu consultar-ne el resultat a http://webdoc.projectehebe.com

A part de crear una plataforma interactiva per compartit les experiències d’apoderament dels joves, aquest projecte també ha dissenyat una metodologia participativa d’investigació sobre l’empoderament juvenil. Si us interessa aprofundir sobre aquesta interessant i innovadora metodologia, trobareu tots els detalls a la web del projecte: https://www.upf.edu/hebe

També podeu seguir les evolucions del projecte a @ProyectoHebe
En aquesta recerca han participat les universitats de Girona (UdG), Barcelona (UB), Pompeu Fabra (UPF) i Autònoma (UAB).


“EU volunteers to learn” projecte de voluntariat a l’estiu a Romania.

El projecte “EU volunteers to learn” tindrà lloc de l’1 d’agost al 30 de setembre del 2017 a Panciu, Vrancea, Romania.

   
3.jpg

És un programa subvencionat de la Unió Europea que permet a joves fer un voluntariat un altre país, que inclou el transport, l’assegurança, una remuneració bàsica per manutenció i allotjament i curs de Romanès. Per poder realitzar aquest programa són necessàries una entitat d’enviament que en aquest cas seria COCAT: [email protected]

 

Hi ha dos projectes oberts dins d’aquesta entitat, que la persona voluntària podrà triar segons els seus interessos propis: en el camp socioeducatiu o en el departament d’oficina, en el camp de l’ICT (tecnologia de la informació i comunicació).

 

Voluntariat socioeducatiu: l’entitat acull a uns 50 infants amb els quals es treballarà fent servir tècniques d’educació no formal. S’hauran de planificar i realitzar activitats dotades de contingut pedagògic, col•laborar amb els treballadors socials amb les visites a les famílies, treballar hàbits d’higiene i menjars, organitzar activitats recreatives...

 

Voluntariat a l’oficina: es dedicarà a la part de comunicació i sensibilització de les activitats i el projecte de l’entitat: creació de materials de promoció i divulgació, tractar de sensibilitzar amb temàtiques concretes, fer propaganda dels actes... A més, tindrà l’oportunitat d’involucrar-se en alguna activitat socioeducativa.

 

Estan buscant una persona jove d’entre 18 i 30 anys, amb coneixement bàsic d’anglès, motivada en realitzar un voluntariat. Per a fer una sol•licitud per a participar en el projecte, les persones candidates hauran d’enviar un currículum i una carta de motivació a l’entitat d’enviament (COCAT), es farà una selecció prèvia i també una entrevista a través d’Skype amb l’entitat d’acollida de Romania.

 

Més informació a: https://goo.gl/AeQetA   

 

Data límit: 30 d’abril del 2017


Atípics selecciona 20 joves a Catalunya que vulguin posar en marxa idees amb impacte positiu

Tens una idea i vols posar-la en marxa? Resideixes a Catalunya? Atípics selecciona 20 joves d'entre 18 i 29 anys que tinguin el temps i l’energia per fer realitat la seva idea.

   
250x250-3-02 (2).png

7 mesos d’acompanyament totalment gratuït amb el qual aconseguiràs construir un projecte sòlid i posar-lo en marxa amb més garanties d'èxit. 30.000 euros en premis per invertir al llançament d’idees. 12 trobades a la natura. 48 dies de convivència i col·laboració. 40 docents, mentors i emprenedors de prestigi. 350 hores de formació i orientació 100% experiencial. Desenvolupament d'una campanya de crowdfunding a Verkami.

Accés il·limitat durant 6 mesos a la gran oferta de cursos de Foxize. #etsatipics?

Convocatòria oberta fins al 14 de maig a www.atipics.cat.


Beques per fer un programa intensiu d’anglès al juliol a Espanya.

Es convoquen 2400 beques destinades a participar en un programa intensiu d’una setmana d’immersió lingüística d’anglès a Espanya que tindrà lloc aquest mes de juliol del 2017. Es valorarà la nota obtinguda a l’assignatura d’anglès.

   
1491818812_2.jpg

Els requisits són haver nascut entre l’1 de gener de l 1997 i el 31 de desembre de 2000 i estar matriculat/da en el curs 2016/17 (a qualsevol modalitat de batxillerat, grau mitjà i formació professional, ensenyaments artístics, esportius i d’idiomes), haver obtingut una beca general del ministeri d’Educació, Cultura i Esports i tenir aprovat el curs anterior amb una nota mínima de 7,50 punts a anglès.

 

L’acomodació serà en un règim d’internat i amb pensió completa.

 

Data límit: 20 d’abril del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/eb1WMX


Oportunitat de Formació Professional Dual a Baviera, Alemanya.

Des del SOC s’ha iniciat un procés de selecció adreçat a joves que tinguin interès per estudiar i treballar a Baviera en el marc del programa Formació Dual a Alemanya i del conveni signat entre els governs de Catalunya i Baviera. Com és habitual aquest projecte compta amb el suport de la xarxa EURES i del Servei Públic d’Ocupació d’Alemanya.

   
1.png

El proper dia 20 i 21 d’abril s’organitzarà a Barcelona una sessió informativa amb els joves que s’hagin interessat, i posteriorment es realitzaran entrevistes a les persones vulguin participar en el procés de selecció.

 

Els requisits de les persones joves que vulguin participar en el procés de selecció, són els següents:  Tenir entre 18 i 30 anys d’edat, haver finalitzat ESO o equivalent, tenir nacionalitat europea, es valorarà molt especialment que els joves tinguin interès a viure i treballar a Alemanya.

 

Elsàmbits formatius i professionals que s’ofereixen són els següents: operaris/àries i tècnic/ques de la indústria mecànica i metal•lúrgica, professionals de la restauració, atenció a la dependència, operaris/àries i tècnic/ques per la construcció, instal•ladors /res de gas, aigua i calefacció i forner/a.

Les persones que estiguin interessades en assistir a la sessió informativa sobre la Formació Dual a Baviera, i participar en el procés de selecció han d’enviar el currículum vitae al correu electrònic [email protected]  indicant en el títol del correu electrònic“FP DUAL BAVIERA”.

 

Data límit:19 d’abril del 2017

 

 

Més informació a: https://goo.gl/SztYcj

 

 


Comencen les preinscripcions als Camps de treball.

El termini per camps de treball a Catalunya per a menors d’edat i d’intercanvi amb la resta de comunitats autònomes és del 10 d’abril (a partir de les 12 h del migdia) al 18 d’abril (fins a les 12 h del migdia)

   
camp_de_treball.jpg

PORTAL PREINSCRIPCIONS: 

https://www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions/

 

Com cada any disposeu de tota la informació al JOVE.CAT: 

http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/vacances_i_estades/camps_de_treball/informacio_camps_treball/


Avui 6 d'abril Dia mundial de l’activitat física (DMAF)

Catalunya celebra un any més el Dia Mundial de l’Activitat Física, el proper 6 d’abril, amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar. El lema d’enguany és “Gent Activa, Gent Feliç”

   
Imatge_Perfil_facebook.png

Per vuitè any consecutiu el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut s’afegeix a Agita Mundo i a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física.

L’OMS recomana:

  • Acumular 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran
  • Acumular 60 minuts d’activitat física cada dia en infants i adolescents

L’any passat vam superar els 200.000 participants a tot Catalunya.
ENREGISTREU les vostres activitats i esdeveniments i ajudeu-nos a superar el nombre de participants.

+INFO a: http://esport.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/activitat-fisica-i-salut/dia-mundial-de-lactivitat-fisica-dmaf.-6-dabril/


Saps que ha nascut el protocol d'actuació en casos de violències masclistes a entitats juvenils?

Aquest protocol d’actuació en casos de violències masclistes en el si de les associacions, sorgeix a partir de la inquietud manifestada per les entitats juvenils que participen al Grup de Treball de Gènere del Consell de la Joventut de Barcelona degut al degoteig constant de casos de violències masclistes que es produeixen a dia d’avui.

   
entitats.jpg

Per tal de fer front a aquesta problemàtica, aquest material pretén dotar d’eines a les entitats per a actuar en aquells casos de violències que es donin en el seu entorn, siguin de caire puntual o reiterat. En aquest sentit, aquí trobareu informació sobre com detectar una situació de violència a la vostra entitat i també els passos a seguir en cas que aquesta es produeixi. Així mateix, trobareu algunes recomanacions per a la prevenció de les violències masclistes i un recull de serveis d’atenció i suport gestionats per entitats o administracions.

Descarrega el documentpdf


Escena 25 - Saps de què parlem?

Fes cultura! Tens entre 18 i 25 anys? Informa't...

   
escena.jpg

 És una campanya social per afavorir l'accés dels joves que tenen entre 18 i 25 anys a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts.

https://www.escena25.cat/


Nous temps - Nou Carnet Jove

Sigues el primer a descobrir-los!

   
carnet.jpeg

Consulta'ls aquí 

http://linkis.com/www.carnetjove.cat/c/c71Kl

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos