Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 5 6 7 ... següent »

Servei de Voluntariat Europeu a Colòmbia durant 6 mesos.

El projecte “Younic SVE II” està buscant una persona voluntària d’entre 17 a 30 anys, amb residència a Espanya

   
2.JPG

El projecte“Younic SVE II” està buscant una persona voluntària d’entre 17 a 30 anys, amb residència a Espanya per a realitzar un voluntariat a Colòmbia durant 6 mesos amb l’organització Grupo de Acción Local Valletenzano (GAL). El voluntariat s’iniciarà el dia 1 de juny del 2017 i acabarà el 28 de novembre del 2017.

 

Les despeses del viatge (fins a 1100€), l’allotjament, la manutenció l’assegurança, el visat, les vacunes i la formació estan cobertes pel programa Erasmus+.

 

EL projecte es dedica a treballar amb joves amb poques oportunitats, per tant, les línies de treball estan enfocades a millorar les seves habilitats socials i l’autoestima i a desenvolupar les seves competències d’emprenedoria i iniciativa, generant oportunitats pel seu futur i per l’economia social.

 

Més informació a: https://goo.gl/9sVhRd

 

--

Ingressada una catalana de 15 anys pel «joc» de la balena blava

És la primera de l'Estat espanyol que ha necessitat ajuda psiquiàtrica per aquest motiu

   
les-proves-consisteixen-a-fer-se-mal.jpg

Una noia de 15 anys es troba ingressada a l’àrea de Barcelona a causa de l’anomenat'joc de la balena', es tracta de la primera víctima a l'Estat segons explica la cadena SER. El joc consisteix a anar superant proves doloroses que acaben amb el suïcidi. Durant aquest mes d’abril, una persona va contactar amb la jove a través de les xarxes socials i li va explicar el funcionament del joc que acabaria amb la seva vida. En total hi havia 50 proves abans de llançar-se a les vies del tren i havia d'enviar una fotografia de cada una d'elles com a prova que ho havia fet—a més havia d'esborrar cada conversa per no deixar rastre. L'adolescent va accedir i estava contenta perquè estava perdent la por a suïcidar-se, que era el seu objectiu. Però després d'explicar-ho al seu entorn, els seus companys van decidir contactar amb especialistes. Els metges van examinar la jove i han decidit ingressar-la a la unitat de psiquiatria infantil d'un hospital de l'àrea de Barcelona. 

El repte de la balena blava té el seu origen a Rússia però s'ha fet famós arreu del món. El seu nom prové de la creença que aquest animal s'acaba suïcidant i aquestés precisament l'objectiu del joc. Els que participen en el joc han de superar diverses proves, que comencen de manera inofensiva, fins a arribar-se a lesionar per, finalment, posar fi a la seva vida. Els«curadors», que són els encarregats de donar ordres, han de rebre fotografies de totes les proves per certificar que ho han fet. Totes les converses que mantenen s'han d'eliminar perquè no quedin proves. 


Encara pots fer la inscripció a l'Estiu és teu!

Aquest estiu aprèn i passa't-ho bé amb les estades de la Xanascat.

   
1493808410_images.jpg

Recorda que si no has pogut fer la inscripció a les estades de l'Estiués teu o en vols fer més d'una, encara estàs a temps, queden algunes places disponibles. Consulta-les al web xanascat.cat/estiuesteu, a l'apartat de "torns" i fes la reserva directament. 

Et proposem estades lingüístiques, esportives, artístiques, de noves tecnologies i de natura, de 7 fins a 10 dies a preus que oscil·len entre els 324 i els 554 euros.

Si ets família nombrosa o monoparental gaudiràs d'un 10% de reducció, o si tens el Carnet Jove, d'un 5% de reducció sobre l'estada. 


Disminueix l’atur juvenil en un context de creixement de l’ocupació i de l’activitat

Ja es pot consultar l’informe sobre la Situació laboral de les persones joves a Catalunya referent al 1r trimestre de 2017

   
image003.jpg

A diferència d’altres moments recents en què la disminució de la taxa d’atur estava vinculada a un descens de l’activitat (hi havia menys joves que treballaven o buscaven feina), en aquest darrer trimestre la disminució de l’atur s’explica per un augment de l’ocupació superior a l’augment de l’activitat. La taxa d’atur entre el col·lectiu de joves de 16 a 29 anys se situa en el 23,7%, un 4,1% menys que fa un any; la taxa d’ocupació juvenil se situa en el 44,9%, un 2,6% més que fa un any, el mateix creixement experimentat per l’activitat.

 

El sector de serveisés el que està liderant la creació d’ocupació. Aquest sector ha passat d’ocupar el 64,2% de les persones joves el 2007 al 83,1% el 2017. Respecte el primer trimestre de l’any passat el pes de l’ocupació jove en el sector serveis també ha crescut (del 81,1% al 83,1%). Aquest sector està absorbint part de la població jove poc qualificada directament afectada per l’impacte de la crisi sobre la construcció i la indústria: les persones ocupades en restauració, serveis personals o vendes són les que han crescut més en el recent augment de l’ocupació. En el darrer any aquest tipus d’ocupacions han passat de representar el 29,7% de les ocupacions juvenils al 34,4%; el 2007 representaven el 15,1%.

 

La Situació laboral de les persones joves a Catalunya és un informe trimestral de l’Observatori Català de la Joventut elaborat a partir de l’Enquesta de població activa. L’informe fa referència a la població jove de 16 a 29 anys i es basa en dades generades per l’Idescat a petició de l’OCJ. La informació disponible en aquest documentés, doncs, inèdita i ofereix una visió sobre la situació laboral del conjunt de la població jove. La resta d’informes trimestrals es poden consultar aquí.


S’amplien el temps de presentació de sol•licitud per a fer pràctiques al Parlament Europeu.

S'ofereixen diverses modalitats de períodes de pràctiques i visats d'estudi a la seu de la Secretaria. Les pràctiques estan destinades a joves universitaris/es nou titulades amb l'objectiu de fer conèixer què és i què es fa a aquest organisme de la Unió Europea en general i en particular al Parlament Europeu.

   
1493807798_1.jpg

Els diferents programes de pràctiques són:

 

Pràctiques per a titulats universitaris (Beques Robert Schuman)

Pràctiques de formació

Pràctiques de traducció per a titulats universitaris

Pràctiques de formació en traducció

Intèrprets de conferència

 

La durada d'aquest període de pràctiquesés de cinc mesos i no serà prorrogable en cap cas. De manera general, els requisits que es demanen són: tenir la majoria d'edat a l'inici de les pràctiques, tenir la nacionalitat d'algun país membre de la UE i no haver optat a cap beca de pràctiques remunerades a càrrec de la Unió Europea.

 

Data límit: 15 de maig del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/ljUR5M


UNA SETMANA PER RECORDAR”

UN CONTE PER ALS ALUMNES DE 6È DE PRIMÀRIA

   
conte.jpg

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’editorial El Cep i la Nansa, han reeditat aquest conte per fer-lo arribar als alumnes de 6è de Primària dels centres educatius dels 23 municipis que participen en el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”.

“Una setmana per recordar” està escrit pel professor de primària Xavier Raventós i pel tècnic de prevenció de drogues del Garraf Lluís Cucurull. Explica la vida d’un noi de dotze anys durant una setmana i està escrit per ajudar a resoldre alguns dubtes sobre temes propis d’aquesta edat.

Els 12 anys són un moment de canvi a nivell educatiu i maduratiu. El pas de l’educació primària a la secundària sol ser un moment complicat i especial: s’ajunten els canvis físics, emocionals, d’entorn, de companys... tot això fa que el procés estigui ple de preguntes, dubtes, pors i incerteses. Els pares i les mares sovint no saben com parlar amb els seus fills i filles sobre“temes incòmodes” com: el tabac, l’alcohol, la marihuana, el cànnabis, la sexualitat, els models de família, els hàbits saludables, els límits, les responsabilitats, la presa de decisions, la pressió de grup o la comunicació al si de la família.

El conte vol facilitar la comunicació entre generacions per tal que els pares i les mares puguin oferir un acompanyament als seus fills i filles adolescents; ja sigui a partir de la lectura conjunta del conte, com fent-lo servir com a recurs per introduir els temes.

Al final del text, hi ha les adreces de contacte del Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues i de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès, per a les persones que vulguin aprofundir qualsevol dels temes tractats al conte.
S’ha fet una edició de 600 exemplars d’aquest conte i s’ha enviat a tots els centres educatius públics amb línies de 6è de primària, dels 23 municipis de l’Alt Penedès inclosos dins el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”, per tal que els deixin als pares i les mares dels alumnes matriculats.

A més del conte“Una setmana per recordar”, els autors han elaborat una guia didàctica per a mares i pares amb preguntes sobre les quals pensar i sobre les quals parlar amb els fills i filles i un full d’avaluació a retornar a l’Oficina Jove de l’Alt Penedès per part dels centres educatius per recollir les opinions i poder valorar aquesta iniciativa a la comarca.


Es busquen cambrers/es per a creuers per l’estiu.

www.internationalservices.fr/en

   
4.jpeg

International Serviceés una empresa de recursos humans que recluten de personal per a diferents serveis que ofereixen. Aquestaés la seva pàgina web: http://www.internationalservices.fr/en/ En aquest cas, estan buscant a persones per a treballar de cambrers/es en una línia de creuers temàtics, aquest concretamentés sobre el món Disney.

 

Els requisits per poder sol•licitar el lloc de treballés ser una persona major de 21 anys, amb bon nivell d’anglès i amb experiència en el camp (mínim dos anys). S’haurà d’enviar el currículum en anglès a:

[email protected] 

 

Per a fer el teu currículum et recomanem el model Europass: https://europass.cedefop.europa.eu/es que té un format estàndard i adaptat a tots els idiomes, també podràs trobar un document de suport que et donarà consells per tenir un bon currículum.

 

Data límit: 15 de maig del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/Iii5zx   


Joves voluntaris d’Interreg

Objectiu d'oferir als joves europeus d’entre 18 i 30 anys la possibilitat d’implicar-se com a voluntaris

   
interreg_voluntaris-250x309.jpg

Els programes transfronterers, transnacionals i interregionals, promovent la participació dels i les joves per donar suport, promoure i informar sobre els resultats concrets dels programes i projectes Interreg, així com en general promoure la cooperació a través de les fronteres europees.

Podeu consultar més informació a www.interregyouth.com


Sant Jordi 2017

Si penses que Sant Jordi és sinònim exclusiu de compra i venda de roses i llibres t'equivoques. Els pobles i les ciutats de Catalunya ja fa anys que se surten del guió i organitzen tot tipus d’activitats al voltant d’aquesta celebració. Te’n proposem unes quantes.

   
sant_jordi_300px.jpg_1687963238.jpg

Arreu de Catalunya
IV Revetlla de Sant Jordi a les biblioteques públiques de Catalunya. Si Sant Jordi celebra el llibre, la seva revetllaés la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques. La Revetlla de Sant Jordi esdevé una convocatòria excepcional, festiva, participativa, amb actitivtats culturals per a tothom a l'entorn de la lectura i les biblioteques. Una de les activitats destacades serà la campanya "Balla'm un llibre", on la dansa i la literatura s'uniran a les biblioteques de Blanes, Martorell, Reus, Tortosa i Tremp. Tot plegat serà el 21 d'abril a les biblioteques públiques d'arreu de Catalunya.

En un món imperfecte, el portal xarxanet.org et proposa un munt de propostes per viure el Sant Jordi més solidari, amb recomanacions per regalar solidaritat, propostes per un Sant Jordi tecnològic, recull d'editorials que publiquen per la transformació social, selecció de propostes amb sentit crític i solidari, entre d'altres temes.

Sant Jordi 2017, vides entre línies, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s'ompliran de literatura amb diferents actes per celebrar amb els usuaris aquesta festivitat. Es regalaran llibres als usuaris, es faran lectures de contes i relats, "s'alliberaran" llibres als trens i a les estacions i es batejaran trens amb noms d'escriptors o escriptores. Pots consultar les bases dels concursos al web de FGC.

A Barcelona
Sant Jordiés amor, la campanya de l'Ajuntament de Barcelona per gaudir de la diada a tots els barris de la ciutat, inclou portes obertes a l'ajuntament, diàlegs literaris, campanya de donació de sang a les biblioteques, la nit del Drac, entre moltes d'altres activitats.

El I Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, del 21 al 28 d'abril, neix amb un caràcter popular i obert a tots els públics i a tot tipus de gèneres.

#SantJordiMusicalLIVE! el Sant Jordi més musical a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb un concert gratuït on actuaran entre d'altres: Blaumut, Ramon Mirabet, Itaca Band, Joan Miquel Oliver, Marcos Franz, Miqui Puig, Doctor Prats o Joan Colomo.

La Casa Batlló de Barcelona celebra la diada Dracs&Roses, una capa de roses cobrirà la façana i una pluja de pètals inundarà el seu pati interior fent referència a la sang del drac que sorgeix després de ser travessat per la llança de Sant Jordi. L'acte es fa en col·laboració amb el Banc de Sant i Teixits que tindrà una unitat mòbil allà mateix per a qui vulgui donar sang.

Els jardins del Palau Robert de Barcelona es convertiran en un passeig de la fama, on alguns dels escriptors que triomfaran durant aquest Sant Jordi deixaran literalment la seva empremta al terra de Barcelona, tal com fan els protagonistes de les pel·lícules a Los Angeles. Així mateix, Amazon reptarà els lectors a demostrar el seu amor per la literatura tatuant-se al braç les frases que subratllen als llibres en un espai habilitat al jardí amb un equip de tatuadors.

L'Hospitalet de Llobregat cada any per Sant Jordi celebra les Festes de Primavera, amb tota mena d'activitats per a totes les edats.

A Tarragona
Montblanc, capital de la Conca de Barberà, allarga la celebració des del 21 d'abril a l'1 de maig perquè tothom tingui l’oportunitat de visitar el gran mercat medieval que commemora la festa.

A la ciutat de Tarragona hi ha una pila d'activitats amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi per a tots els públics, del 20 al 23 d'abril.

A Valls se celebra el 21 d'abril, la 3a Trobada Sant Jordi de lectura en veu alta amb la lectura de poemes o textos breus durant el matí de la diada de Sant Jordi, adreçat a les escoles i instituts i obert al públic. Hi ha també una cinquantena d'activitats.

A Terres de l’Ebre
Diverses són les viles ebrenques que organitzen activitats en aquestes dates d’abril. Destaquem les XXVI Jornades Culturals de Santa Bàrbara de l'10 d'abril al 21 de maig.

A Deltebre, s’han programat un seguit d’activitats culturals de tot tipus i varietat fins al 28 d'abril amb motiu de Sant Jordi.

A Ponent
La vila lleidatana de Puigverd de Lleida ens convida a participar en l’espai interactiu per conèixer les activitats relacionades amb la festa medieval que se celebra durant aquest mes al poble.

A Cervera celebren la setmana cultural en el marc de la diada de Sant Jordi, amb activitats de tota mena, fins al 6 de maig.

A Balaguer també celebren la setmana cultural Sant Jordi Enamora!, amb activitats per a tots els públics.

A Girona
El 23 d'abril, després de les roses i els llibres pot ser el moment de la música amb el cicle de música folk Primavera Folk a Palamós.

Aquests dies també són una bona ocasió per visitar Girona amb motiu de les seves Festes de Primavera.

 

Sant Jordi Jove
Arreu de Catalunya també hi ha moltes activitats adreçades específicament a la joventut o organitzades per joves, punts d'informació juvenil, entitats, etc. Te'n deixem un recull, però consulta al teu municipi, segur que en trobaràs més:

- Abrera: Festa de Sant Jordi a l'Espai Polivalent, tallers i activitats per a nens i joves
- Balenyà: Tarda d'activitats i berenar per a tothom, jornada solidàrià Engresca't per Sant Jordi i Festa de Sant Jordi a l'Escola Joan XXIII
- Barcelona (Oficina Jove de Calàbria): Llibre x Llibre, punt d'intercanvi de llibres
- Cabrils: Taller de punts de llibre organitzat per l'Espai Jove l'Altell, i més activitats per a totes les edats
- Castellbisbal: Concert Jove amb el grup Roba Estesa
- Castellví de Rosanes: Diada de Sant Jordi 2017
- Cubelles: Setmana cultural, concert i sopar El Cubell
- Granollers: Per Sant Jordi Bookcrossing! Busca llibres!
- Llinars del Vallès: Paradeta amb roses i llibres, gimcana fotogràfica, concert/recital del Duo Trinitolueno i photocall al mural pintat pels joves de la Masoveria amb Paola Mikiej
- Mataró: Sant Jordi Jove (intercanvi de llibres, punt de recollida de llibres, crea el teu drac, gimcana juvenil) i programa general Sant Jordi 2017
- Mont-roig del Camp, Miami Platja: Sant Jordi Jove Miami Platja
- la Selva del Camp: Concurs d'Instagram de Sant Jordi
- Teià: Concurs d'Instagram Sant Jordi Jove
- Tordera: 5a Fira de Sant Jordi a càrrec de l'Associació Juvenil La Peixera
- Valls: #SantJordiValls2017

Et recordem que a la seu de la Direcció General de Joventut, del carrer Calàbria 147 de Barcelona, tens un Punt d'Intercanvi de Llibres del Centre de Documentació Juvenil queés actiu tot l'any. Es troba situat davant del taulell de la recepció. Deixa tot tipus de llibres en qualsevol idioma sempre que estiguin en bon estat. També et pots endur els llibres que t’agradin i quedar-te’ls o tornar-los al Punt d’Intercanvi. Passa pel Punt d'Intercanvi de dilluns a divendres de 8 a 18.30 h i dona una nova vida als llibres!

A Catalunya, el dia de Sant Jordiés la festa de tots i totes, els/les catalans/nes, els/les nouvinguts/des i els visitants. Segur que trobaràs la manera de participar i gaudir de la festa. Ah, i esperem que el temps acompanyi!

 

HEBE: Un documental interactiu sobre empoderament juvenil

Es tracta d'un producte que forma part d’una recerca sobre l’empoderament juvenil: els espais, moments i processos que hi intervenen.

   
hebe1.jpg

Elaborat en el marc del Taller de Pedagogia Audiovisual, a partir d'uns tallers de pedagogia fílmica, sis joves han après a narrar-se en imatges, tot explicant allò que els ha servit per créixer i apoderar-se. Podeu consultar-ne el resultat a http://webdoc.projectehebe.com

A part de crear una plataforma interactiva per compartit les experiències d’apoderament dels joves, aquest projecte també ha dissenyat una metodologia participativa d’investigació sobre l’empoderament juvenil. Si us interessa aprofundir sobre aquesta interessant i innovadora metodologia, trobareu tots els detalls a la web del projecte: https://www.upf.edu/hebe

També podeu seguir les evolucions del projecte a @ProyectoHebe
En aquesta recerca han participat les universitats de Girona (UdG), Barcelona (UB), Pompeu Fabra (UPF) i Autònoma (UAB).

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos