Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...29 30 31 32 33 34 35 ... següent »

Convocatòria per a la concessió d'ajuts a estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior, pel curs 2014-2015

Ajuntament de Vilafranca

   

Consulta-ho a:

https://www.vilafranca.cat/jsp/tramits/detall.jsp?id=2666&idtema=0


Concurs d’escriptura creativa sobre l’ampliació de la UE

La Comissió Europea convoca un concurs d'escriptura creativa, adreçat a joves que vulguin compartir el seu punt de vista sobre l'ampliació de la UE en un article d'un màxim de 1000 paraules. El concurs se celebra fins el 27 de febrer de 2015 i està obert a joves d'entre 18 i 25 anys ciutadans de la UE...

   

La Comissió Europea convoca un concurs d'escriptura creativa, adreçat a joves que vulguin compartir el seu punt de vista sobre l'ampliació de la UE en un article d'un màxim de 1000 paraules. El concurs se celebra fins el 27 de febrer de 2015 i està obert a joves d'entre 18 i 25 anys ciutadans de la UE.

Els jurats nacionals seleccionaran un guanyador per país que serà convidat a Brussel·les a una visita d'estudi de tres dies.

Els articles guanyadors es publicaran per la Comissió Europea i s'oferiran als principals mitjans de comunicació europeus per a la seva publicació.

Informació


Nova Guia d’Ajuts de la Unió Europea

Ja està disponible la nova Guia d'Ajuts de la Unió Europea (GAUE), que ofereix informació puntual sobre les convocatòries que es van publicant en el Diari Oficial de la UE i en altres butlletins oficials. La Guía d'Ajuts de la Unió Europea és una eina informativa que recull més d'un centener d'instruments financers europeus d'interès per a les corporacions locals...

   

Ja està disponible la nova Guia d'Ajuts de la Unió Europea (GAUE), que ofereix informació puntual sobre les convocatòries que es van publicant en el Diari Oficial de la UE i en altres butlletins oficials. La Guía d'Ajuts de la Unió Europeaés una eina informativa que recull més d'un centener d'instruments financers europeus d'interès per a les corporacions locals.

Es pot accedir a les darreres convocatòries en vigor, ordenades per data límit o alfabèticament, així com a informació bàsica del programa o de projectes ja aprovats.

La nova versió de la GAUE presenta una nova imatge i integra enllaços amb les xarxes socials. A més, té una estructura adaptada als programes europeus del marc financer 2014-2020.

La presentació va tenir lloc en el marc de les XIX Jornades de la UE, organitzades per la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres tres diputacions catalanes, i que es van realitzar a l'Aula Europa de la Comissió Europea a Barcelona.

Informació


Guia d'ajuts mobilitat internacional. Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha elaborat una guia sobre les diferents oportunitats i eines que posa a l'abast la Unió Europea per a afavorir la mobilitat internacional...

   

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha elaborat una guia sobre les diferents oportunitats i eines que posa a l'abast la Unió Europea per a afavorir la mobilitat internacional.

Es tracta d'una guia senzilla, dinàmica i de fàcilús adreçada, sobre tot, a la gent jove, futur capital humà de les nostres societats. Temes com l'ensenyament, la formació professional, les polítiques de joventut, la pràctica de l'esport, la mobilitat, etc... es recullen en aquesta publicació per tal de donar a conèixer la seva existència i facilitar portals webs on trobar més informació.

Accés a la guia

Informació


L’atur juvenil baixa i afecta el 15% dels desocupats de la comarca de l'Alt Penedès

Noticia del 3devuit del 14 de novembre de 2014

   

Consulta la noticia publicada al 3devuit el passat 14 de novembre


ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES

A l'assessoria de mobilitat internacional et volem ajudar. Resoldrem els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb temes de mobilitat internacional. És un servei adreçat a totes les persones joves de la comarca de l'Alt Penedès.

   
banner MOBILITAT.jpg

ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES

És un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament en mobilitat internacional amb el qual volem donar una resposta individualitzada a les necessitats de cada jove.

Mitjançant un itinerari personal, resolen els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb temes de mobilitat internacional.

L’assessoria de mobilitat internacionalés un servei tant individual com grupal, per a persones joves, grups i entitats juvenils a l’hora de configurar el vostre projecte de sortida a l’estranger, sigui per estudis, feina, voluntariat, vacances o una combinació d’aquests factors. Posem a la vostra disposició la informació específica de què disposa el servei en l’àmbit de la mobilitat i us proporcionem l’orientació necessària per utilitzar-la amb la possibilitat d’un seguiment personalitzat.

 A qui va adreçada? 

Els destinataris són les persones joves residents a la comarca de l’Alt Penedès que tinguin entre 16 i 30 anys, preferentment.

Com s’hi pot accedir?

El servei d’assessoria de mobilitat internacional està ubicat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Atendrem de forma personalitzada els dijous, de 17 a 19h, amb cita prèvia, i disposem d’un espai d’autoconsulta. 

Per demanar cita per l’Assessoria cal omplir el formulari del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria de Mobilitat Internacional es pot accedir al formulari). Al formulari es podrà escollir com es vol rebre resposta escollint una de les següents opcions:

·         Per correu electrònic

·         Et truquem nosaltres

·         Presencial. Et donarem cita prèvia 

També es pot reservar dia i hora per l’Assessoria de Mobilitat Internacional des del Servei Jove o Punt d’Informació Juvenil més proper:

http://www.dinamo.cat/recursos.php#sthash.rGqhZ5UA.dpbs

El serveiés totalment gratuït.

Quina informació es pot demanar?

Estudis i formació: Estudis a l’estranger (FP, batxillerat, universitat, postgrau, màster, recerca, idiomes).

Feina: Feina no qualificada temporal (a Europa i al món, canals de recerca, agències, etc). Feina qualificada en relació als estudis (canals europeus, CV europeu, etc). Beques de pràctiques o investigació per a universitaris i noutitulats/des. Recerca per sector de feina (sanitari, arquitectes, professors, treball social, etc).

Voluntariat: Estades solidàries i de voluntariat (voluntariat europeu, camps de treball, etc). Projectes europeus per a joves (intercanvis de joves, iniciatives juvenils, etc).

Turisme alternatiu: Altres maneres de viatjar per conèixer cultures diverses

Aspectes transversals: Emancipació en un país concret (visats, allotjament, instal·lació, suport, etc). Detalls pràctics (prestació d’atur, seguretat social, impostos, DNI’s, visats, etc). Informació per país (treballar a Anglaterra, emancipar-se a França, etc).

Projectes europeus: Projectes europeus per a professionals de joventut (formacions europees i visites d’estudi; ajudanties europees per a centres educatius i de formació; projectes europeus d’investigació, xarxa, intercanvi de coneixement amb institucions publiques i privades). Recerca de contactes i socis europeus i internacionals. Difusió de convocatòries per a beques, concursos, projectes i formacions internacionals.

Enllaç per a demanar cita prèvia:

Les persones joves i els tècnics i tècniques que treballen amb joves podran demanar cita prèvia per a les assessories presencials a través del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria de Mobilitat Internacional es pot accedir al formulari).

Els tècnics i tècniques de joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut podran donar cita prèvia des dels Serveis Joves municipals mitjançant un calendari de cites compartit.


QUÈ PUC ESTUDIAR O FER?

Hi ha molts moments a la vida que et toca prendre decisions importants i no sempre tens clar com enfocar-ho i resoldre-ho. Amb aquesta finalitat, des de l’Assessoria Acadèmica et podem donar un cop de mà, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que necessitis per saber cap a on has de d’encaminar el teu projecte acadèmic i formatiu. Només has de demanar hora clicant al banner de l'Assessoria Acadèmica que trobaràs a la web del dinamo.

   
1416227355_ASSESSORIA.jpg

Hi ha molts moments a la vida que et toca prendre decisions importants i no sempre tens clar com enfocar-ho i resoldre-ho.

Per Internet, trobaràs moltes eines que t’ajudaran a conèixe’t i a reflexionar sobre les teves potencialitats,  aptituds, preferències, característiques personals, motivacions,... Aquestes eines et poden serútils tinguis l’edat que tinguis.

Un exemple d’un qüestionari d’autoconeixement que et pot ajudarés: http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.3e179a2cdc20a269e85c7273b0c0e1a0/?vgnextoid=08acc2a92a8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextchannel=08acc2a92a8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextfmt=default

Per ajudar-te a aclarir les idees, pots navegar per aquest recurs de la xarxa, on hi trobaràs les feines agrupades en entorns professionals. Pots triar-ne un per iniciar el camí cap a la teva professió, i si no en tens cap preferència, fer prèviament el qüestionari d'autoconeixement. http://www20.gencat.cat/portal/site/queestudiar/menuitem.ef1906fb69d36fe8e85c7273b0c0e1a0/?vgnextoid=33e8e982ca8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextchannel=33e8e982ca8f3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD &vgnextfmt=default

Un altre exemple seria explorar pel teu Gran Recorregut pel món dels estudis i professions. Aquesta eina t’ajudarà a descobrir què busques, què t’agrada, com ets, què valores i què saps fer. Tu ets l’única persona que has de decidir i escollir. http://www.educaweb.cat/orientacio/interessos-professionals/

I si després d'haver agafat un camí concret arribes a la conclusió que t'has equivocat, no t'amoïnis. Tens molt de temps per a reorientar-te i tornar a començar.

 

En definitiva, per saber quin ventall d'opcions tens a l'abast, et toca d'investigar, contrastar opinions, informacions... T'hi pot ajudar la gent del teu entorn, família, Serveis d’Informació Juvenil, IES, recursos a la xarxa, etc.

I amb aquesta finalitat també et podem donar un cop de mà des de l’Assessoria Acadèmica a la teva comarca, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot el que necessitis per saber cap a on has de d’encaminar el teu projecte acadèmic i formatiu. Només has de demanar hora a: https://docs.google.com/forms/d/14HAH81LMBBBnbGVWY2_6_P3SnVw7gCXTPWbpM-SgldY/viewform?c=0&w=1


Poves per l'obtenció de títols de tècnic/a de cicles formatius de grau mig i superior

Assessoria acadèmica i professional

   
assessoria acadèmica.JPG

El Departament d'Ensenyament convoca les proves per a l'obtenció de títols de tècnic/a mig i tècnic/a superior de determinats cicles formatius de formació professional inicial perquè les persones que s'han format al llarg de la vida, dins i fora del sistema educatiu, tinguin l'oportunitat d'obtenir directament el títol de formació professional corresponent.

EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ FINALITZA L'11 DE NOVEMBRE DE 2014,ÉS A DIR, DEMÀ! 

Si estàs interessat en que t’informem i acompanyem en aquest o altres temes relacionats amb el teu futur acadèmic, demana hora mitjançant el següent link:

https://docs.google.com/forms/d/14HAH81LMBBBnbGVWY2_6_P3SnVw7gCXTPWbpM-SgldY/viewform?c=0&w=1

 


LA GARANTIA JUVENIL

És una iniciativa a nivell europeu per reduir l'atur juvenil. Si vols inscriure-t’hi, a Catalunya s'estableix una xarxa presencial d'informació i suport a la inscripció amb professionals que poden ajudar-te en el procés i informar-te dels aspectes importants de la Garantia Juvenil a Catalunya. Si compleixes els requisits, en un termini de quatre mesos la Generalitat t'oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació.

   
baner_garantia_juvenil.jpg

CLICA PER SABER QUÈ ÉS LA GARANTIA JUVENIL: http://youtu.be/q02jkloEh_4

REQUISITS:

1.      Tenir la nacionalitat espanyola, ser ciutadà/ana de la Unió Europea o tenir una autorització per residir en territori espanyol que habiliti per treballar

2. Estar empadronat/ada a qualsevol municipi de Catalunya

3. Tenir més de 16 anys i menys de 25 (o menys de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent)

4. No estar treballant actualment

5. No participar en cap acció formativa/educativa actualmente (30 dies anteriors a la inscripció en el sistema)

6. Estar interessat/ada a participar activament en les propostes que es plantegin des de la Garantia

Juvenil (Informació ampliada)

 

APUNTA-T'HI, tens dues opcions:

1- Inscripció amb DNI o certificat electrònic

La forma més senzilla i ràpida d’inscriure’s al fitxerés amb el DNI o el certificat electrònics reconeguts . Si els tens, pots fer la teva inscripció directament (clica aquí)

Si vols obtenir el certificat electrònic, (clica aquí)

2- Inscripció amb usuari i contrasenya

Si estàs interessat/ada a inscriure’t i no disposes de DNI o certificat

electrònics, pots fer la inscripció mitjançant un usuari i una contrasenya.

1. Descarrega i omple el següent formulari (clica aquí)

2. Porta aquest formulari a l’oficina de registre següent:

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)

Consell Comarcal de l’Alt Penedès

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– al mostrador de l’entrada)

de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dijous de 17 a 19 hores.

Servei de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Consell Comarcal de l’Alt Penedès

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– taula núm. 1)

de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i els dijous de 17 a 19 hores.

Punt d'Informació JoveÍndex

Edifici de l'Índex

c/ Pompeu Fabra 34, 1r pis

de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores.

 

Si compleixes els requisits, t'hauràs d’inscriure al fitxer del Sistema, el teu Servei d’Informació Juvenil més pròxim et pot ajudar ( clica aquí):

 

1. Amb DNI electrònic o certificat
La forma més senzilla i ràpida. Si disposes de DNI electrònic o certificat electrònic reconegut pots inscriure't directament.

2. Amb usuari i contrasenya
També pots fer la inscripció mitjançant un usuari i contrasenya. Passos a seguir:

1. Descarrega i omple el formulari.
2. Porta'l a qualsevol oficina de registre (Localització d'oficines de registre).
3. A continuació, rebràs al correu electrònic un codi d’activació, que hauràs d’introduir en aquest lloc web. I ja podràs començar a omplir la teva inscripció.

Un cop inscrit i en un termini màxim de 30 dies contactaran amb tu per tenir una primera entrevista i definir el teu itinerari de Garantia Juvenil.

CLICA PER SABER QUÈ HAS DE FER PER APUNTAR-TE A LA GARANTIA JUVENIL:

http://youtu.be/CC5dRBdu3PA

 

JOVE! T'OFERIM...

1. Informació i assessorament a través d'una extensa xarxa de professionals:

·                         Oficines Joves i Punts d’Informació Juvenil

c/ d’Hermenegild Clascar, 1-3 (planta baixa– taula núm. 1)

·                           Oficines de Treball

·                             Universitats

2. Entrevista inicial i acompanyament. En un termini màxim de 30 dies, et citaran des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per fer una primera entrevista. A continuació, t'oferirem 3 possibles itineraris per tal d'assolir els objectius que et proposis.

3. Itineraris

·                                 Orientació laboral i suport a la cerca de feina

·                                 Reforç de la formació i experiència 

·                                 Posada en marxa d’una idea de negoci

EMPRESA T'OFERIM... 

S'han creat un conjunt d'actuacions i mesures per incentivar la inserció laboral de joves en situació de vulnerabilitat educativa, formativa o laboral, adreçades a les empreses amb centre de treball a Catalunya. Aquestes mesures poden reduir les cotitzacions socials de l'empresa fins al 100 % i fomenten els contractes formatius.

1. Pràctiques no laborals
Compensació de les despeses de tutorització i seguiment

2. Contractació
Subvenció de fins al 100 % del salari mínim interprofessional

·                                 Fem ocupació per a joves

·                                 Joves per l'ocupació

3. Formació
Subvenció de fins al 100 % de la formació capacitadora

·                                 Forma i insereix

·                                 Aprenent i treballant

 

 

 


Videoconferència sobre “Educació emocional a les xarxes socials”

Programada pel dia 6 de novembre, a les 18 hores, al Centre d’Atenció i Informació a la Dona, de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

   

Saber com funciona la privacitat tècnica no ens ensenya la privacitat més important: l'emocional. Què comparteixo, què vull dir al meu perfil, a qui vull de veritat deixar entrar a la meva xarxa són coses que a primera vista semblen fàcils, però necessiten una mica de reflexió.

De totes aquestes qüestions i alguna més parlarem amb Ianire Estébanez , llicenciada en Psicologia i especialista en violència de gènere i xarxes socials (http://minoviomecontrola.blogspot.com.es/
).

Si hi voleu assistir, confirmeu la vostra presència trucant al 93.298.18.70 o envieu un correu electrònic a [email protected]

No hi falteu!

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos