Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...27 28 29 30 31 32 33 ... següent »

Places d’auxiliars de conversa espanyols

Convoca: Secretaria d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport

   
Notícia1_Auxiliar conversación.jpg

Es convoquen places d'auxiliars de conversa de llengua espanyola per al curs escolar 2015-2016 en centres docents d'Alemanya, Austràlia,Àustria, Bèlgica, Canadà, Estats Units, França, Irlanda, Itàlia, Malta, Noruega, Nova Zelanda i el Regne Unit.

 

Requisits: Nacionalitat espanyola. Situació acadèmica que s'indica en la convocatòria. No haver ocupat plaça d'auxiliar de conversa amb anterioritat. Més informació a la convocatòria.

 

 Sol·licitud: Escollir un màxim de dos països de preferència, es tindran en compte els requisits acadèmics i específics de cada país. En cas d'escollir dos països, tots dos han de pertànyer al mateix grup d'idioma; si no, es considerarà només la primera opció. En cas d'optar per Alemanya,Àustria, França, Estats Units, Itàlia o el Regne Unit, els candidats podran expressar la seva preferència per les zones del país, pel tipus de població de destinació i entre centres d'educació secundària o primària.

 

 Data límit: 11/12/2014

 

 +info: http://www.injuve.es/convocatorias/ensenanza/plazas-de-auxiliares-de-conversacion-espanoles


1 de desembre, dia Mundial de la Sida 2014.

"Seguim fent camí en la lluita contra la sida"

   
dms_14_pantalla-001.jpg

Des de fa vint-i-set anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l'Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, elabora un comunicat amb un lema que es renova cada any i s’adapta a les directrius internacionals d’entitats com l‘Organització Mundial de la Salud, ONUSIDA o World AIDS, entre d’altres.
En l’elaboració del Comunicat del Dia Mundial de la Sida hi col·laboren tant entitats publiques com privades, les quals volen expressar la solidaritat mitjançant la seva adhesió.

Aquest any, sota el lema“Seguim fent camí en la lluita contra la sida”, es vol fer unèmfasi especial en la importància de continuar impulsant el treball conjunt en l’abordatge d’aquesta infecció, remarcant la importància de continuar treballant de forma activa, conjunta, solidària i dinàmica per assolir l’objectiu fixat a nivell mundial.


De BCN al món!

T’interessa saber quin sistema de beques tenen o com s’homologuen els estudis a països com els Estats Units, França o el Regne Unit? Necessites informació de les borses laborals, professions amb més ocupació o sectors emergents a Alemanya, Mèxic o el Brasil? Et cal informació pràctica sobre els visats necessaris, les condicions de vida, l’allotjament o els cursos d’idiomes per instal·lar-te a diferents països del món? Les respostes les trobaràs a ‘De BCN al món!’

   
De_BCN_al_mon.jpg_1713035730.jpg

Avui 5 de novembre, i fins el 3 de desembre, s’inaugura la segona edició de la campanya‘De BCN al món! Un món d’oportunitats’, una sèrie de 14 xerrades monogràfiques en què t’informaran sobre com estudiar, treballar, fer pràctiques o voluntariat a diferents països oàrees del món. La sessió inaugural, a les 18 h alCentre d'Informació i Assessorament per a Joves, abordarà qüestions i recursos per a fer estades als Estats Units.

La resta de tallers de mobilitat internacional per a joves s’organitzen als diferents Punts d’Informació Juvenil de la ciutat i a equipaments del Barcelonès. Són totes gratuïtes, però les places estan limitades a l’aforament dels espais on se celebren les xerrades. En el marc d’aquesta campanya, l’Oficina Jove de Calàbria també acollirà una xerrada: la de les estades al Quebec, el 24 de novembre. Una jornada amb informació sobre elvoluntariat al món, a l’Espai Jove La Fontana el 3 de desembre, clourà‘De BCN al món! Un món d’oportunitats’.

Informa’t al web sobre les sessions programades i com t’hi pots inscriure. I si no pots assistir-hi presencialment, també les podràs veure en directe via streaming des del mateix web de la campanya.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Regidoria d’Adolescència i Joventut, de l’Ajuntament de Barcelona, i compta amb la col·laboració d'ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives dels Estats Units, Alemanya, Noruega, Finlàndia, Suècia, França, Regne Unit, Japó, Austràlia, Brasil, Quebec, Argentina i Canadà, i incorporarà ponents de quatre països més: Països Baixos, Mèxic, Equador i Perú. També es convida joves que ja viuen en aquests països perquè expliquin quina ha estat la seva experiència.

Més informació: #DeBCNalmón

 

Les guies Use-It, ara de BCN

Bright, Arts, Rumba, Correfoc, Eclectic, Language, O, Neighbourhoods, Amazing: paraules que formen l’acrònim BARCELONA i que defineixen alguns trets característics d’aquesta ciutat. És també la presentació del projecte ‘Use-It’ de la capital catalana, una guia per fomentar el turisme juvenil responsable i respectuós amb els costums locals, ideada per quatre noies catalanes i dirigida a joves. Per a viatjar sense fer el guiri.

   
Les_guies_Use-It_ara_de_BCN.jpg_2011979863.jpg

El projecte Use-it vol fomentar el turisme juvenil arreu d’Europa, amb una sèrie de guies per a viatgers, no per a turistes. L’expressió‘travel like a local’ defineix l’essència d’aquestes guies, adreçades a persones que volen conèixer el lloc on viatgen tal i com el viuen els autòctons: on i què mengen, on van de festa, quins racons no s’han de perdre i no surten a les guies clàssiques, on es poden fer compres que no siguin els habituals souvenirs, etc. El projecte Use-it suposa una forma de viatjar no només propera a la realitat que es visita sinó també especialment respectuosa amb la ciutat, amb els costums de la ciutadania i amb la cultura. 

Ja la tenim aquí. Dilluns es va presentar la nova guia que ha impulsat l’Associació Barcelona: Travel like a local, formada per quatre noies catalanes. De fet, va ser una de les impulsores que va conèixer aquestes guies en un viatge a Praga i gràcies a la seva profitosa experiència va plantejar-se elaborar-ne una. El mapa Use-It de Barcelona destaca per un disseny acolorit i fresc i un contingut redactat en anglès en un to irònic i divertit. Qui el consulti pot conèixer la plaça més tranquil·la al centre, on prendre xocolata amb xurros o les millors braves de la ciutat, quins festivals de música no es pot perdre, què vol dir ravalejar, quinés l’origen de l’expressió‘s'ha liat la de Cal Déu!’ i moltes d’altres curiositats. 

Es tracta de 80 indrets localitzats sobre el mapa de la ciutat, que s’han destacat tenint en compte les recomanacions de més de 300 enquestes a joves barcelonins/nines realitzades als Punts d’informació Juvenil de la ciutat i a les associacions juvenils de tots els districtes. D’aquesta manera, els suggeriments que inclou la guia van més enllà del centre històric de la ciutat i recullen els llocs‘imperdibles’ de tots els barris.

Alhora s’inclouen consells i explicacions sobre el tarannà dels barcelonins: sobre el caràcter mediterrani, els horaris delsàpats, sobre queés més comú menjar pa amb tomàquet, beure una cervesa i veure castellers que la triada paella-sangria-sevillanes de les guies típiques, sobre els‘déu’,‘merci’ i‘què macu’ que segur escoltaran, etc. Una altra de les característiques d’aquesta guia, que comparteix amb la resta del projecte Use-It,és que es pot consultar en línia i imprimir gratuïtament des del web.

La guia Use-Itde Barcelona, com la de les altres ciutats, no conté publicitat, cosa que permet que les recomanacions tinguin en compte criteris no comercials que per al viatger resulten més profitosos: bona qualitat, bon preu, dins l’essència de la ciutat, típicament locals i amb un esperit jove. El finançament provéíntegrament de les administracions públiques, tant dela Direcció General de Joventut com de l’Ajuntament de Barcelona.

Que sempre has viscut a Barcelona i penses que aquesta guia no va amb tu? Dóna-li un cop d’ull i veuràs que pots descobrir racons de la ciutat, comentaris o curiositats que desconeixies. I sabies que amb la de Barcelona a hi ha 44 ciutats que compten amb una guia Use-It? Si estàs pensant en visitar alguna ciutat europea, consulta si té la seva guia Use-It. I no facis més el guiri!

 

 

Més informacióConvocatòria per a la concessió d'ajuts a estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior, pel curs 2014-2015

Ajuntament de Vilafranca

   

Consulta-ho a:

https://www.vilafranca.cat/jsp/tramits/detall.jsp?id=2666&idtema=0


Concurs d’escriptura creativa sobre l’ampliació de la UE

La Comissió Europea convoca un concurs d'escriptura creativa, adreçat a joves que vulguin compartir el seu punt de vista sobre l'ampliació de la UE en un article d'un màxim de 1000 paraules. El concurs se celebra fins el 27 de febrer de 2015 i està obert a joves d'entre 18 i 25 anys ciutadans de la UE...

   

La Comissió Europea convoca un concurs d'escriptura creativa, adreçat a joves que vulguin compartir el seu punt de vista sobre l'ampliació de la UE en un article d'un màxim de 1000 paraules. El concurs se celebra fins el 27 de febrer de 2015 i està obert a joves d'entre 18 i 25 anys ciutadans de la UE.

Els jurats nacionals seleccionaran un guanyador per país que serà convidat a Brussel·les a una visita d'estudi de tres dies.

Els articles guanyadors es publicaran per la Comissió Europea i s'oferiran als principals mitjans de comunicació europeus per a la seva publicació.

Informació


Nova Guia d’Ajuts de la Unió Europea

Ja està disponible la nova Guia d'Ajuts de la Unió Europea (GAUE), que ofereix informació puntual sobre les convocatòries que es van publicant en el Diari Oficial de la UE i en altres butlletins oficials. La Guía d'Ajuts de la Unió Europea és una eina informativa que recull més d'un centener d'instruments financers europeus d'interès per a les corporacions locals...

   

Ja està disponible la nova Guia d'Ajuts de la Unió Europea (GAUE), que ofereix informació puntual sobre les convocatòries que es van publicant en el Diari Oficial de la UE i en altres butlletins oficials. La Guía d'Ajuts de la Unió Europeaés una eina informativa que recull més d'un centener d'instruments financers europeus d'interès per a les corporacions locals.

Es pot accedir a les darreres convocatòries en vigor, ordenades per data límit o alfabèticament, així com a informació bàsica del programa o de projectes ja aprovats.

La nova versió de la GAUE presenta una nova imatge i integra enllaços amb les xarxes socials. A més, té una estructura adaptada als programes europeus del marc financer 2014-2020.

La presentació va tenir lloc en el marc de les XIX Jornades de la UE, organitzades per la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres tres diputacions catalanes, i que es van realitzar a l'Aula Europa de la Comissió Europea a Barcelona.

Informació


Guia d'ajuts mobilitat internacional. Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha elaborat una guia sobre les diferents oportunitats i eines que posa a l'abast la Unió Europea per a afavorir la mobilitat internacional...

   

L'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona ha elaborat una guia sobre les diferents oportunitats i eines que posa a l'abast la Unió Europea per a afavorir la mobilitat internacional.

Es tracta d'una guia senzilla, dinàmica i de fàcilús adreçada, sobre tot, a la gent jove, futur capital humà de les nostres societats. Temes com l'ensenyament, la formació professional, les polítiques de joventut, la pràctica de l'esport, la mobilitat, etc... es recullen en aquesta publicació per tal de donar a conèixer la seva existència i facilitar portals webs on trobar més informació.

Accés a la guia

Informació


L’atur juvenil baixa i afecta el 15% dels desocupats de la comarca de l'Alt Penedès

Noticia del 3devuit del 14 de novembre de 2014

   

Consulta la noticia publicada al 3devuit el passat 14 de novembre


ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES

A l'assessoria de mobilitat internacional et volem ajudar. Resoldrem els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb temes de mobilitat internacional. És un servei adreçat a totes les persones joves de la comarca de l'Alt Penedès.

   
banner MOBILITAT.jpg

ASSESSORIA DE MOBILITAT INTERNACIONAL PER A JOVES

És un servei d’informació, orientació, assessorament i acompanyament en mobilitat internacional amb el qual volem donar una resposta individualitzada a les necessitats de cada jove.

Mitjançant un itinerari personal, resolen els dubtes i les inquietuds de les persones joves, i/o de les seves famílies, relacionats amb temes de mobilitat internacional.

L’assessoria de mobilitat internacionalés un servei tant individual com grupal, per a persones joves, grups i entitats juvenils a l’hora de configurar el vostre projecte de sortida a l’estranger, sigui per estudis, feina, voluntariat, vacances o una combinació d’aquests factors. Posem a la vostra disposició la informació específica de què disposa el servei en l’àmbit de la mobilitat i us proporcionem l’orientació necessària per utilitzar-la amb la possibilitat d’un seguiment personalitzat.

 A qui va adreçada? 

Els destinataris són les persones joves residents a la comarca de l’Alt Penedès que tinguin entre 16 i 30 anys, preferentment.

Com s’hi pot accedir?

El servei d’assessoria de mobilitat internacional està ubicat al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Atendrem de forma personalitzada els dijous, de 17 a 19h, amb cita prèvia, i disposem d’un espai d’autoconsulta. 

Per demanar cita per l’Assessoria cal omplir el formulari del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria de Mobilitat Internacional es pot accedir al formulari). Al formulari es podrà escollir com es vol rebre resposta escollint una de les següents opcions:

·         Per correu electrònic

·         Et truquem nosaltres

·         Presencial. Et donarem cita prèvia 

També es pot reservar dia i hora per l’Assessoria de Mobilitat Internacional des del Servei Jove o Punt d’Informació Juvenil més proper:

http://www.dinamo.cat/recursos.php#sthash.rGqhZ5UA.dpbs

El serveiés totalment gratuït.

Quina informació es pot demanar?

Estudis i formació: Estudis a l’estranger (FP, batxillerat, universitat, postgrau, màster, recerca, idiomes).

Feina: Feina no qualificada temporal (a Europa i al món, canals de recerca, agències, etc). Feina qualificada en relació als estudis (canals europeus, CV europeu, etc). Beques de pràctiques o investigació per a universitaris i noutitulats/des. Recerca per sector de feina (sanitari, arquitectes, professors, treball social, etc).

Voluntariat: Estades solidàries i de voluntariat (voluntariat europeu, camps de treball, etc). Projectes europeus per a joves (intercanvis de joves, iniciatives juvenils, etc).

Turisme alternatiu: Altres maneres de viatjar per conèixer cultures diverses

Aspectes transversals: Emancipació en un país concret (visats, allotjament, instal·lació, suport, etc). Detalls pràctics (prestació d’atur, seguretat social, impostos, DNI’s, visats, etc). Informació per país (treballar a Anglaterra, emancipar-se a França, etc).

Projectes europeus: Projectes europeus per a professionals de joventut (formacions europees i visites d’estudi; ajudanties europees per a centres educatius i de formació; projectes europeus d’investigació, xarxa, intercanvi de coneixement amb institucions publiques i privades). Recerca de contactes i socis europeus i internacionals. Difusió de convocatòries per a beques, concursos, projectes i formacions internacionals.

Enllaç per a demanar cita prèvia:

Les persones joves i els tècnics i tècniques que treballen amb joves podran demanar cita prèvia per a les assessories presencials a través del web www.dinamo.cat (clicant el bànner de l’Assessoria de Mobilitat Internacional es pot accedir al formulari).

Els tècnics i tècniques de joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal en matèria de joventut podran donar cita prèvia des dels Serveis Joves municipals mitjançant un calendari de cites compartit.

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos