Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior ...27 28 29 30 31 32 33 ... següent »

Beques de producció i residència artística 2015 Convoca: Fundació Edith-Russ-Haus

La fundació “Edith-Russ-Haus for Media Art” convoca 3 beques de producció i residència artística per valor de 10.000€ cada una per impulsar la creació internacional en l’àmbit del “Media art”.

   
Butlletí_CCAP_N2.jpg

Les beques cobreixen un període de 6 mesos, de Juliol a Desembre de 2015, durant els quals s’ofereix una residència d’1 mes a Oldenburg. L’obra haurà de ser produïda i finalitzada en els 6 mesos de la beca.

 

Les beques es poden sol·licitar per part d’artistes, individuals o en grup, a través d’internet, en alemany o en angès.

 

Més informació: http://www.edith-russ-haus.de/en/stipends/stipends/current.html#c652

 

Contacte del centre: 
Edith-Russ-Haus for Media Art
Katharinenstrase, 23
D-26121 Oldenburg (Alemania)
49(0)441/235 3208

Data límit: 26/2/2015
+info: www.edith-russ-haus.de


Premi de Recerca en Memòria Democràtica

La Generalitat de Catalunya ha obert la convocatoria per participar al Premi de Recerca en Memòria Democràtica per al curs 2014/2015. La convocatoria ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 30 de desembre de 2014.

   
premi_recerca_md_web.jpg_1616332855.jpg

Es tracta d’un premi anual que distingeix treballs de recerca d’estudiants de batxillerat al voltant del foment de la memòria democrática, entre els anys 1931 i 1980, als països catalans. Consta d’un primer premi dotat amb 1.000 euros així com la publicació del treball i de dues mencions especials, de 500 euros cadascuna, a treballs finalistes que destaquin pel seu interès i qualitat. Els tutors/res del treball premiat així com els dels dos treballs finalistes rebran un diploma de reconeixement.

El jurat estarà format per cinc persones nomenades pel president/a del Memorial Democràtic: el director/a del Memorial Democràtic, una persona al servei de la direcció general competent en matèria de memòria democràtica, una persona al servei del departament competent en matèria d’Ensenyament, una persona experta i/o amb reconeguda experiència en el camp de la didàctica de les ciències socials i una persona al servei del Memorial Democràtic

El termini de presentació de treballs finalitzarà el 6 de març de 2015. Per a més informació, contacteu amb el Memorial Democràtic ([email protected] o bé al telèfon 93 63473 71). 

RESOLUCIÓ GRI/2887/2014, de 16 de desembre, per la qual es modifiquen les bases reguladores del Premi de Recerca en Memòria Democràtica i s'obre la convocatòria per al curs 2014-2015.


Beques per estudiar a la Xina

La Fundació ICO convoca un total de 25 beques, amb una durada de 9 mesos, amb la intenció de facilitar als joves un acostament a la Xina en l'àmbit lingüístic i econòmic per afavorir les relacions entre els dos països.

   
Butlletí_CCAP_N1.jpg

L'estructura del programa consta d’un curs acadèmic en una universitat xinesa; les matèries d'estudi són xinès mandarí complementat amb aspectes econòmics de la realitat xinesa.

 

Aquestes beques estan destinades preferentment a perfils de lesàrees d'Administració i Direcció d'Empreses, Empresarials, Ciències Econòmiques i Comerç Internacional.

 

Es podran concedir pròrrogues als becaris de l'anterior convocatòria (2014-2015), a petició dels interessats i una vegada valorats els mèrits obtinguts. S'assignarà, com a màxim, un quaranta per cent de les beques d'aquesta convocatòria a concedir pròrrogues de l'anterior.

 

Els aspirants hauran d'omplir el formulari de sol·licitud on line que trobareu al web de la Fundació ICO a partir del 12 gener 2015.

 

Requisits: Podran sol·licitar les beques aquelles persones de nacionalitat espanyola que hagin nascut a partir de l'1 de gener de 1976. Hauran d'estar en possessió del títol de Grau, llicenciat o enginyer superior, amb un coneixement mínim de xinès mandarí, domini d'anglès i una experiència professional almenys d'un any enàmbits relacionats amb els seus estudis de llicenciatura o grau.

 

Condicions: Matrícula del curs, despeses d'allotjament en residència universitària, fins a 2.000€ com ajuda al trasllat d'Espanya a la Xina, assegurança mèdica i 4.400€ anuals per a despeses personals.

 

Data límit: 16/2/2015

 

+info: http://www.fundacionico.es/index.php?id=98


Recull de les guies dirigides als joves que últimament ha editat el Consell de la Joventut de Barcelona

Escrites en llenguatge juvenil

   

Trobareu les següents guies: 

   • Sexualitat 
   • Bullying 
   • beques 
   • habitatge 
   • emprenedoria i ocupació 
   • alimentació responsable 
   • menjar de carmanyola 
   • donació de sang 
   • món laboral 

Consulta aquest enllaç: http://issuu.com/conselljoventubcn 


Oferta formativa del SOC a l'Alt Penedès

Un % és per joves inscrits a la Garantia Juvenil però es per aturats i aturades en general. La formació és gratuïta i, hi poden accedir persones de totes les edats que estiguin aturades.

   

Pots consultar l'oferta formativa del SOC.

Clica al següent enllaç:

 http://www.oficinadetreball.cat/…/openc…/socweb_es/home.html

Es pot consultar, fent una cerca avançada, la oferta formativa de l'Alt Penedès.

Clica al següent enllaç:

http://www.oficinadetreball.cat/socfuncions/CercarCursos.do


LA REFORMA FISCAL OBLIGA TOTES LES ENTITATS A PRESENTAR L’IMPOST DE SOCIETATS

L’1 de gener de 2015 va entrar en vigor una reforma fiscal amb repercussions importants per a les entitats sense finalitat lucrativa. Entre d’altres, l’obligatorietat de presentar l’Impost de Societats o de portar una comptabilitat oficial.

   

Per tal d’explicar detingudament en què consisteix aquesta reforma fiscal (Llei 27/014, de 27 de novembre, de l’Impost de Societats) i altres novetats legislatives que afecten totes les entitats sense finalitat lucrativa, els Serveis de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès han organitzat tres xerrades per a Vilafranca i comarca durant els mesos de febrer i març.

Fins ara la majoria d’entitats no lucratives es podien acollir als supòsits de no obligació de presentació de la declaració, però a partir d’ara, un cop eliminats aquests supòsits amb la reforma fiscal, totes les entitats estaran obligades a presentar l’Impost de Societats (sigui quin sigui el seu volum d’ingressos, encara que després no hagin de tributar i fins i tot si estan inactives); les que no el presentin cometran una infracció i no podran accedir a les subvencions públiques.

Malgrat que l’Impost de Societats no s’haurà de presentar fins al 2016, les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble de l’any 2015 (diferenciant ingressos exempts i no exempts i despeses deduïbles i no deduïbles). Tot plegat comportarà una despesa afegida i complicarà la gestió econòmica de les petites entitats, que a Catalunya són molt nombroses i actives.

Les entitats hauran de justificar les despeses mitjançant factures, tiquets i rebuts de salari i hauran de tenir cura que les persones que els prestin serveis remunerats (monitors d’activitats, conferenciants, artistes, col•laboradors, etc.) tinguin regularitzada la seva situació laboral, per poder justificar oficialment la despesa i per evitar problemes amb la Inspecció de Treball (problemes com els que ja s’estan trobant els clubs esportius).

Les xerrades sobre“La Reforma fiscal del món associatiu” es faran els dies 10 de febrer, dimarts, a l’Escorxador; 26 de febrer, dijous, al Consell Comarcal, i 10 de març, dimarts, a l’Escorxador. Totes començaran a les 7 de la tarda i, en cadascuna de les tres xerrades, les entitats es dividiran en dos grups (segons el volum d’ingressos de l’entitat) per tal que els continguts exposats i les preguntes dels participants s’ajustin al màxim a la seva realitat i a les seves necessitats.

Els conferenciants seran Patrícia Julià, responsable de l’àrea jurídica de l’empresa SelnProDat i advocada de la Federació d’Ateneus de Catalunya, i Roger Santiago, assessor fiscal, laboral i comptable especialitzat en entitats sense finalitat lucrativa.

L’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat també una nova xerrada formativa sobre la Protecció de Dades de caràcter personal per part de les entitats no lucratives que es farà el dijous 26 de març a les 7 de la tarda a l’Escorxador.

La inscripció a totes les xerradesés gratuïta i s’ha de fer electrònicament a través del web del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca (www.cultura.vilafranca.cat) o a través del web del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (www.ccapenedes.cat).

Vilafranca del Penedès, 26 de gener de 2015


Borsa de treball de personal docent del Departament d'Ensenyament

S'ha obert un període per fer la sol.licitud per formar part de la borsa de treball

   

Cada curs escolar, el Departament d'Ensenyament confecciona una llistaúnica a Catalunya de les persones candidates a cobrir interinament llocs de treball vacants en centres educatius públics del Departament.
 
Número d'ordre
El número d'ordre de la borsa de treballés el definitiu per al curs 2014-2015. Al llarg del curs 2014-2015 s'obriran nous terminis per modificar les dades que consten a la borsa: 16 de setembre de 2014, del 20 al 27 d'octubre de 2014, del 26 de gener al 2 de febrer de 2015 i la darrera setmana de març de 2015.
 
 Presentació de sol·licituds per formar part de la borsa: del 21 de gener al 9 de febrer de 2015.

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/borsa_docents/


PROGRAMA JOVES PER L'OCUPACIÓ 2013-2015

Programa destinat a persones joves desocupades entre 16 i 24 anys i menors de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33% que no disposen del graduat en ESO i aquelles que, malgrat l’han obtingut, no han continuat estudiant.

   

Els requisits per incorporar-se al programa:

  • Estar inscrits en el Registre d’Informació de Garantia Juvenil (Si encara no estan donats d'alta deriveu-los igualment a la Marta Isart)
  • Estar inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya
  • No estar participant en cap activitat d’educació ni formació

FORMACIÓ PROFESSIONALITZADORA:

 

- Auxiliar de Magatzem i Logística 

-Auxiliar de Comerç i Atenció al Client

Per a més informació: Consell Comarcal Alt Penedès, C/ Hermenegild Clascar,1-7 Vilafranca del Penedès Tel.938900000 (ext.134) o al mail: [email protected]

Persona de contacte: Marta Isart


Aprendre una llengua: 10 consells

L’edició on-line del diari britànic “The Guardian” ha publicat un article amb 10 coses que has de saber!

   
Notícia2_Llengües.jpg

 

Si t’estàs plantejant estudiar una llengua estrangera, tenim una recomanació per a tu: l’edició on-line del diari britànic“The Guardian” ha publicat un article amb 10 coses que has de saber!

 

1. Posa’t metes realistes i específiques

2. Recorda per què estàs aprenent

3. Centra't exactament en el que vols aprendre

4. Llegeix per plaer

5. Aprèn el vocabulari en context

6. No facis cas dels mites: l'edatés només un nombre

7. Fes una mica de revisió de la teva llengua materna

8. No subestimis la importància de la traducció

9. Compte amb la fluïdesa

10. Ves a on es parla la llengua

 

Llegeix l’article sencer en anglès aquí: http://bit.ly/1nTunqV

  


El nou Pack Jove Virtual 2015 ja està actiu! NOVETAT: passa de ser imprès a Virtual

Hi podent accedir tots els titulars a través de l’APP Carnet Jove CAT que es pot baixar gratuïtament als mercats de Google Play i d’APP Store. També es pot accedir a través de la nova web del carnet www.carnetjove.cat.

   
pack jove 15.png

D’aquesta manera els joves tindreu més facilitat d’accedir al Pack Jove, tan per aconseguir-lo, enlloc de tenir que anar a una oficina de“la Caixa” ara tan sols us heu de baixar l’APP CarnetJoveCat; així com per utilitzar els vals, doncs a partir d’ara sempre els portareu a sobre en el mòbil allà on aneu. Els titulars s’haureu d’identificar-vos i registrar-vos perquè a partir d’aquell moment tingueu disposició als vals en el vostre mòbil.

Les persones joves haureu d'ensenyar el val a l’establiment col·laborador a través del mòbil seguint les passes que s’indiquen perquè aquest el validi i apliqui el descompte. En el cas de l’opció web, el titular haurà d’imprimir-se el val, en aquest cas l’haurà de lliurar a l’establiment. En ambdós casos,  a partir d’ara és indispensable identificar-se presentant DNI o passaport, no serà necessari presentar el Carnet Jove, doncs al ser els vals nominals, el procés d’emissió ja assegura la titularitat dels joves i seva disponibilitat (per utilitzar la resta de descomptes si que caldrà com fins ara presentar el Carnet Jove).

El nou procésés molt intuïtiu pels usuaris habituals dels smartphones, la gran majoria dels joves, malgrat això hem creat un vídeo tutorial molt visual: http://youtu.be/cbwaoTm7YtA.

D’altra banda, els col·laboradors del pack també disposen de suficient informació i instruccions per facilitar un perfecte funcionament (nou portal especial per ells, fitxa identificativa...)

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos