Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 5 6 ... següent »

BEQUES

Per estudis postobligatoris no universitaris

   
3363-map-assoc.jpg

Si ets un/a estudiant de:

- batxillerat
- Formació professional de grau mitjà i de grau superior
- Ensenyaments artístics professionals
- Ensenyaments esportius
- Ensenyaments artístics superiors
- Estudis religiosos superiors
- Estudis militars superiors
- Estudis d'idiomes en escoles oficials
- Cursos d'accés i cursos de preparació per a les proves d'accés a la formació professional
- Formació professional bàsica

Ja pots demanar la BECA D'ESTUDIS POSTOBLIGATORIS NO UNIVERSITARIS!

https://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/general/educacion/050130/nu.html

Recorda que per poder sol·licitar la beca hauràs primer de registrar-te des de la mateixa pàgina.


Primer Premi Novel•la Gràfica “Ciutats Iberoamericanes”

La Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI) convoca eI I Premi de Novel•la Gràfica ‘Ciutats Iberoamericanes’

   
1499851555_Notícia 4.png

La Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI) convoca eI I Premi de Novel·la Gràfica‘Ciutats Iberoamericanes’ té com a objectiu fomentar les expressions culturals que giren entorn de les dinàmiques culturals de la ciutat, a com la ciutadania viu i somia la ciutat, com es projecta en ella i com la percep. A més, vol fomentar la novel·la gràfica com a manifestació artística concreta.

 

Aquestes obres han d'estar escrites en llengua castellana o portuguesa, ser inèdites i no haver estat premiades anteriorment ni trobar-se participant en cap altre concurs. També podran presentar-se obres en coautoria o de treballs col·lectius.

 

Les obres hauran de ser enviades en arxiu PDF i en grandària DIN A-4. Podran ser presentades en blanc i negre o a color. La novel·la gràfica tindrà un mínim de 48 pàgines i un màxim de 128.

 

Poden participar persones de totes les nacionalitats majors de 18 anys. El Premi està dotat en 6.000 euros, en concepte de pagament de bestreta de drets d'autor. També es concediran dos gratificacions de 1.000 euros i es garanteix que un dels premis anirà destinat a un autor o autora menor de 35 anys.

 

Data límit: 31 d’agost del 2017

Més informació a: https://goo.gl/cvMWiX  


Es busquen cuiners/es i chefs a Alemanya.

Diverses empreses del sector de la restauració dels nord de Hesse, que porten des d’un petit restaurant a una taverna o a un hotel estan buscant personal que li interessi obrir mires i treballar a l’estranger.

   
1499851448_Notícia 3.jpg

Es busquen persones que tinguin titulació professional en el camp, un mínim de dos anys d’experiència, amb un B2 d’alemany (i es valorarà que sàpiga parlar en angles). Per altra banda, s’ajudarà a la persona en els seus primers passos per instal·lar-se a Hessen, com per exemple per buscar allotjament i en el desenvolupament de la seva carrera professional.

 

Per presentar-se s’ha d’enviar un CV en format Europass (https://europass.cedefop.europa.eu/es) en Alemany amb l’asumpte“Koch Nordhessen” via e-mail a: [email protected]

 

Data límit:15 d’agost del 2017

Més informació:https://goo.gl/Tii1kn

 

Pots consultar més ofertes a: https://goo.gl/i3WSux


Beca de World Nomads per a un viatge de 12 dies en l'Índia.

Beca dirigida a aspirants a cineastes de viatges, de qualsevol nacionalitat, que vulguin realitzar un viatge de 12 dies per capturar la cultura

   
Notícia 2.JPG

Aquesta beca està dirigida a aspirants a cineastes de viatges, de qualsevol nacionalitat, que vulguin realitzar un viatge de 12 dies per capturar la cultura i les comunitats de Kerala (Índia), sota la tutoria del cineasta professional de viatges Brian Rapsey. La beca cobreix el bitllet d'avió, l'allotjament, una assegurança de viatge i un taller de post-producció.

 

Els o les interessades hauran de realitzar una entrevista documental de 3 minuts de durada, (en anglès o amb subtítols en anglès), realitzada a un aventurer o un viatger inspirador sobre algun dels seus viatges que giri entorn d'algun dels següents temes: coratge, amabilitat, acceptació.

 

La sol·licitud també ha d'incloure una declaració de motivació de 1.500 caràcters o menys, dient les raons per ser el beneficiari de la beca i el que significaria per a tu aconseguir aquesta beca.

 

Data límit: 18 de juliol de 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/iMwSN1


BEQUES UNIVERSITÀRIES

Obert el termini per sol·licitar l'acreditació econòmica a l'efecte de formalitzar la matrícula universitària com a becari condicional pel curs 2017-2018.

   
LOGO_AGAUR_QUISOM.png_1846029100.png

L’AGAUR ha publicat la convocatòria del procediment per a l'obtenció de l'acreditació de caràcter econòmic a l'efecte de formalitzar la matrícula universitària com a becari condicional el curs acadèmic 2017-2018.

Termini: del 16 de juny al 16 d'octubre del 2017.

 

+info a http://agaur.gencat.cat/ca/beques-i-ajuts/convocatories-per-temes/Acreditacio-de-caracter-economic-a-lefecte-exclusiu-de-formalitzar-la-matricula-sense-el-pagament-previ-dels-preus-publics-dels-serveis-academics-procediment-MATRC-curs-2017-2018


El Servei Civil Internacional busca coordinadors/es pels camps de voluntariat al territori!

Has fet mai un camp de voluntariat? Aquest any tens l'oportunitat de coordinar-ne un al territori! Els camps de voluntariat a Girona, Granollers, Figueres i Vilanova i la Geltrú necessiten coordinadores!

   
1499068631_Notícia 1.jpg

Si ja has participat d'un camp de treball i vols viure una nova experiència intercultural ara en pots coordinar un! Pots participar d'algun dels camps que organitza l’SCI al territori (Catalunya, País Valencià o Illes Balears) assumint la figura de coordinador/a d'un grup de voluntaris i voluntàries d'arreu del món.

 

Només cal que tinguis experiència en camps de voluntariat, bon nivell d'anglès i ganes de participar-hi! Les tasques de la persona coordinadora són les de vetllar per la bona comunicació entre el grup i l'entitat promotora, la gestió del temps i l'espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l'autogestió del grup i el bon funcionament del camp. La persona coordinadoraés una voluntària més, i per tant, s'espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

   

Si estàs interessat/ada escriu un correu a [email protected]especificant quin camp t'agradaria coordinar!

 

 

Més informació a: https://goo.gl/ACppWt


Dia per l'Alliberament LGTBI

El 28 de juny, també conegut com a Dia de l'Orgull Gai, es commemora el dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, homes i dones Bisexuals i Transexuals . Enguany amb el lema “Estima i sigues com vulguis”.

   
DDY0JIlXoAA7Lvw.jpg

Una jornada on la festa conviurà amb les reivindicacions, tot demanant la plena igualtat jurídica i social per a les persones LGTBI, així com la tolerància per la diversitat d'orientació sexual.

El 28 de juny de 1969 s’inicien 40 anys de lluita del col·lectiu LGTBI, arran dels incidents en el bar gai de Stonewall Inn a Nova York. La batuda que la policia va fer en aquest local va provocar la reacció de la comunitat LGTBI que va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus.
La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers de gais, lesbianes, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament, i van contribuir, així, al naixement del Front d’Alliberament Gai.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBI tant als Estats Units com a altres països. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l'orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l'aniversari dels conflictes.

El 26 de juny del 1977 unes quatre mil persones es van manifestar a la Rambla de Barcelona. Va ser la primera manifestació LGTBI a l’estat espanyol i va ser convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya.

Actualment la festa se celebra a diverses ciutats del món, com expressió del sentiment de dignitat de les persones LGTBI i d’una lluita on queda molt per avançar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

 

“T’HAN MALEDUCAT”, LA NOVA CAMPANYA DE L’OFICINA JOVE DE L’ALT PENEDÈS PER A LA PREVENCIÓ DE LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, va felicitar el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per definir aquest tema com a prioritari i comprometre’s a treballar per canviar la situació.

   
CARTELLblaudef.jpg

L’Oficina Jove de l’Alt Penedès va presentar ahir dimarts, dia 20 de juny, la campanya“T’han maleducat” (#thanmaleducat) i els treballs preparatoris previs fets amb la resta de tècnics i tècniques de Joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal i amb diversos col·lectius de persones joves de l’Alt Penedès.


Amb el lema“El patriarcat perjudica greument la salut”, s’ha fet una campanya visualment impactant que vol arribar a les persones adolescents i joves (de 16 a 30 anys) i fer-les reflexionar sobre les moltes violències de gènere amb què conviuen diàriament. Per difondre el missatge i com a eina de treball, s’han fet pancartes, cartells, tríptics i xapes, que es distribuiran a través dels equipaments municipals per a joves, els instituts de Secundària i les festes majors.


Hi ha 3 models de tríptics, amb frases pensades i triades per les persones joves que van participar en els treballs preparatoris de la campanya i que fan referència a les diferents formes de discriminació derivades del patriarcat (desigualtat de gènere, amor romàntic i violència a la parella, violència sexual i LGTBI fòbia) i a la manera de fer-hi front:“Si veus una agressió no siguis còmplice: si es tolera es fomenta”,“Sabies que hi ha més intersexuals que pel-rojos?”,“Si saps netejar el cotxe o la moto, també saps netejar la cuina”,“No cal que et vacunis; ser gai, lesbiana o trans noés contagiós”,“El primer amor hauria de ser l’amor propi”,“Si tens un parell de collons, jo tinc dos ovaris”.


Xavier Lluch, vicepresident del Consell Comarcal i conseller de Joventut, va afirmar que“hem de canviar la societat de baix a dalt per eradicar la discriminació i els comportaments patriarcals. (...) A la campanya no ens adrecem als homes o a les dones, ni a un o altre col·lectiu, sinó a les persones, perquè per damunt de tot tots i totes som persones. Volem ajudar les persones joves a canviar el món”.


Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat, va explicar que“les violències masclistes encara estan massa presents entre les persones joves; no són cosa dels adults. Per exemple, 1 de cada 3 noies considera normal ser controlada per la seva parella; moltes persones joves consideren normals els assetjaments i el control a través del mòbil i hi ha un increment de la violència sexual en contextos d’oci nocturn i consum de drogues”.


L’educació en el context social patriarcal ha fet que assumim com a normals algunes idees i comportaments masclistes i d’aquí el lema de la campanya“T’han maleducat”.


Intercanvis de feina per allotjament i menjar.

Hi ha forces alternatives per viatjar low cost que t’ajudaran a què el teu viatge sigui més barat, tot i així has de tenir una ment oberta, has de ser capaç d’adaptar-te a moltes situacions, a voler experimentar i sortir de la zona de confort.

   
4.jpg

 

 

De fet, la quantitat de diners que gastis dependrà en gran mesura de la teva capacitat per afrontar aquests nous reptes. 

 

La filosofiaés molt simple: canviar unes poques hores de treball al dia per menjar i allotjament, i a més amb l’oportunitat d’aprendre idiomes i els costums i tradicions locals i de la comunitat. L’objectiu d’aquest tipus d’estadesés promoure el treball en interculturalitat entre persones d’arreu del món i donar l’oportunitat d’implicar-se en la causa generant un impacte directe en la realitat local.

 

Wwoofing (World Wide Opportunities on Organic Farms): http://wwoof.net/ 

Workaway: https://www.workaway.info/ 

Helpex: https://www.helpx.net/ 

Worldpackers: https://www.worldpackers.com/   

Cuidar Casas: https://goo.gl/DXWbCS 

Couchsurfing: https://www.couchsurfing.com/  

Hospitalityclub: http://www.hospitalityclub.org/

Treballa en un parc temàtic durant l’estiu

Si tens un bon nivell d’idiomes pots contactar amb diferents parcs temàtics per a fer arribar la teva candidatura o presentar-te a les seves ofertes. Sovint dins de les condicions de l’oferta l’allotjament hi ve inclòs

   
1497600523_3.jpg

 

 

Durant els mesos d’estiu la demanda de mà d’obra als parcs temàtics es veu augmentada i molts parcs obren processos de selecció per a reforçar la seva plantilla. La demandaés variada, però la majoria de feines que s’ofereixen estan relacionades amb el món de l’hostaleria o el comerç (cuiners, cambrers, dependents i caixes, personal pels hotels...).

Si tens un bon nivell d’idiomes pots contactar amb diferents parcs temàtics per a fer arribar la teva candidatura o presentar-te a les seves ofertes. Sovint dins de les condicions de l’oferta l’allotjament hi ve inclòs.

 

A nivell general:

Llistat de parcs temàtics europeus classificats per països: https://goo.gl/NFtlZl 

Informació sobre els tipus de treball en parcs temàtics i ofertes d’Europa i dels EUA:https://goo.gl/4eW56n 

Informació general i ofertes laborals a diferents parcs temàtics: www.parquestematicos.org 

 

A França:

www.disneylandparis-casting.com 

www.recrute.parcasterix.fr 

www.futuroscope.com/emplois 

 

Al Regne Unit:

www.gulliversfun.co.uk 

www.balppa.org/jobs.cfm 

www.merlincareers.com 

www.adventureisland.co.uk 

 

A Alemanya:

http://corporate.europapark.com/de/jobs-karriere/karriere-im-europa-park/ 

http://jobs.legoland.com/?_ga=2.84347993.1704152741.1495204504-1631622887.1495204502 

http://www.playmobil-funpark.de/en/Jobs.html 

https://www.belantis.de/de/jobs

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos