Oficina Jove de l'Alt Penedès Garantia Juvenil Assessoria acadèmica i professional Mobilitat Internacional Voluntariat per la llengua Treballateca Catàleg d'activitats PDF Troba habitatge Mou-te Penedès Facebook

Notícies

« anterior 1 2 3 4 5 ... següent »

Entitat cultural italiana convoca un concurs de contes per a joves escriptors/es.

Es presenten les bases per al concurs literari “"Premi Energheia Europa 2017" en la seva XXIII edició.

   
1494933153_3.jpg

L’Associació Cultural de Matera, a Itàlia amb col•laboració de l’ambaixada d’Espanya a Itàlia i la revista literària“Quimera-Revista” presenten les bases per al concurs literari“"Premi Energheia Europa 2017" en la seva XXIII edició.

El concurs està dirigit a joves d’entre 18 i 35 anys, de qualsevol nacionalitat i residents a Espanya. Han de presentar un conte inèdit escrit en castellà, gallec i català sobre un tema lliurement escollit de no més de 7 pàgines (fins a25 línies per pàgina).

El premiés la publicació del conte a la revista i totes les despeses pagades per viatjar a Matera, Itàlia durant la celebració de la cerimònia d’entrega de premis.

Data límit: 30 de maig del 2017

Més informació a: https://goo.gl/6EGA3N


Ja són aquí les preinscripcions curs 2017/2018!!!

A l'OJ et podem assessorar i ajudar, passa't!!!

   
calendari_amb_xinxetes_.jpg

BATXILLERAT, CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY.

DEL 16 AL 24 DE MAIG DE 2017

PROGRAMES DE FORMACIÓ I INSERCIÓ ( PFI-PTT )

DEL 15 AL 26 DE MAIG DE 2017

 

CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR DE FORMACIÓ PROFESSIONAL I D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY

DEL 25 AL 31 DE MAIG DE 2017

 

ENSEYAMENTS ESPORTIUS

DEL 16 AL 29 DE MAIG

 

EDUCACIÓ D'ADULTS

 

DEL 19 AL 27 DE JUNY DE 2017

 

+ inf sobre el procés de sol·licitud http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

 

..i si encara tens dubtes i necessites un cop de mà passa per l’Oficina Jove!

 

OJ Alt Penedès
Consell Comarcal de l'Alt Penedès
c/ d'Hermenegild Clascar, 1-3
08720 Vilafranca del Penedès
 
Horari: de dilluns a divendres de les 9 a les 14 i dijous a la tarda de les 17 a les 19h

 

 Servei de Voluntariat Europeu a Colòmbia durant 6 mesos.

El projecte “Younic SVE II” està buscant una persona voluntària d’entre 17 a 30 anys, amb residència a Espanya

   
2.JPG

El projecte“Younic SVE II” està buscant una persona voluntària d’entre 17 a 30 anys, amb residència a Espanya per a realitzar un voluntariat a Colòmbia durant 6 mesos amb l’organització Grupo de Acción Local Valletenzano (GAL). El voluntariat s’iniciarà el dia 1 de juny del 2017 i acabarà el 28 de novembre del 2017.

 

Les despeses del viatge (fins a 1100€), l’allotjament, la manutenció l’assegurança, el visat, les vacunes i la formació estan cobertes pel programa Erasmus+.

 

EL projecte es dedica a treballar amb joves amb poques oportunitats, per tant, les línies de treball estan enfocades a millorar les seves habilitats socials i l’autoestima i a desenvolupar les seves competències d’emprenedoria i iniciativa, generant oportunitats pel seu futur i per l’economia social.

 

Més informació a: https://goo.gl/9sVhRd

 

--

Ingressada una catalana de 15 anys pel «joc» de la balena blava

És la primera de l'Estat espanyol que ha necessitat ajuda psiquiàtrica per aquest motiu

   
les-proves-consisteixen-a-fer-se-mal.jpg

Una noia de 15 anys es troba ingressada a l’àrea de Barcelona a causa de l’anomenat'joc de la balena', es tracta de la primera víctima a l'Estat segons explica la cadena SER. El joc consisteix a anar superant proves doloroses que acaben amb el suïcidi. Durant aquest mes d’abril, una persona va contactar amb la jove a través de les xarxes socials i li va explicar el funcionament del joc que acabaria amb la seva vida. En total hi havia 50 proves abans de llançar-se a les vies del tren i havia d'enviar una fotografia de cada una d'elles com a prova que ho havia fet—a més havia d'esborrar cada conversa per no deixar rastre. L'adolescent va accedir i estava contenta perquè estava perdent la por a suïcidar-se, que era el seu objectiu. Però després d'explicar-ho al seu entorn, els seus companys van decidir contactar amb especialistes. Els metges van examinar la jove i han decidit ingressar-la a la unitat de psiquiatria infantil d'un hospital de l'àrea de Barcelona. 

El repte de la balena blava té el seu origen a Rússia però s'ha fet famós arreu del món. El seu nom prové de la creença que aquest animal s'acaba suïcidant i aquestés precisament l'objectiu del joc. Els que participen en el joc han de superar diverses proves, que comencen de manera inofensiva, fins a arribar-se a lesionar per, finalment, posar fi a la seva vida. Els«curadors», que són els encarregats de donar ordres, han de rebre fotografies de totes les proves per certificar que ho han fet. Totes les converses que mantenen s'han d'eliminar perquè no quedin proves. 


Encara pots fer la inscripció a l'Estiu és teu!

Aquest estiu aprèn i passa't-ho bé amb les estades de la Xanascat.

   
1493808410_images.jpg

Recorda que si no has pogut fer la inscripció a les estades de l'Estiués teu o en vols fer més d'una, encara estàs a temps, queden algunes places disponibles. Consulta-les al web xanascat.cat/estiuesteu, a l'apartat de "torns" i fes la reserva directament. 

Et proposem estades lingüístiques, esportives, artístiques, de noves tecnologies i de natura, de 7 fins a 10 dies a preus que oscil·len entre els 324 i els 554 euros.

Si ets família nombrosa o monoparental gaudiràs d'un 10% de reducció, o si tens el Carnet Jove, d'un 5% de reducció sobre l'estada. 


Disminueix l’atur juvenil en un context de creixement de l’ocupació i de l’activitat

Ja es pot consultar l’informe sobre la Situació laboral de les persones joves a Catalunya referent al 1r trimestre de 2017

   
image003.jpg

A diferència d’altres moments recents en què la disminució de la taxa d’atur estava vinculada a un descens de l’activitat (hi havia menys joves que treballaven o buscaven feina), en aquest darrer trimestre la disminució de l’atur s’explica per un augment de l’ocupació superior a l’augment de l’activitat. La taxa d’atur entre el col·lectiu de joves de 16 a 29 anys se situa en el 23,7%, un 4,1% menys que fa un any; la taxa d’ocupació juvenil se situa en el 44,9%, un 2,6% més que fa un any, el mateix creixement experimentat per l’activitat.

 

El sector de serveisés el que està liderant la creació d’ocupació. Aquest sector ha passat d’ocupar el 64,2% de les persones joves el 2007 al 83,1% el 2017. Respecte el primer trimestre de l’any passat el pes de l’ocupació jove en el sector serveis també ha crescut (del 81,1% al 83,1%). Aquest sector està absorbint part de la població jove poc qualificada directament afectada per l’impacte de la crisi sobre la construcció i la indústria: les persones ocupades en restauració, serveis personals o vendes són les que han crescut més en el recent augment de l’ocupació. En el darrer any aquest tipus d’ocupacions han passat de representar el 29,7% de les ocupacions juvenils al 34,4%; el 2007 representaven el 15,1%.

 

La Situació laboral de les persones joves a Catalunya és un informe trimestral de l’Observatori Català de la Joventut elaborat a partir de l’Enquesta de població activa. L’informe fa referència a la població jove de 16 a 29 anys i es basa en dades generades per l’Idescat a petició de l’OCJ. La informació disponible en aquest documentés, doncs, inèdita i ofereix una visió sobre la situació laboral del conjunt de la població jove. La resta d’informes trimestrals es poden consultar aquí.


S’amplien el temps de presentació de sol•licitud per a fer pràctiques al Parlament Europeu.

S'ofereixen diverses modalitats de períodes de pràctiques i visats d'estudi a la seu de la Secretaria. Les pràctiques estan destinades a joves universitaris/es nou titulades amb l'objectiu de fer conèixer què és i què es fa a aquest organisme de la Unió Europea en general i en particular al Parlament Europeu.

   
1493807798_1.jpg

Els diferents programes de pràctiques són:

 

Pràctiques per a titulats universitaris (Beques Robert Schuman)

Pràctiques de formació

Pràctiques de traducció per a titulats universitaris

Pràctiques de formació en traducció

Intèrprets de conferència

 

La durada d'aquest període de pràctiquesés de cinc mesos i no serà prorrogable en cap cas. De manera general, els requisits que es demanen són: tenir la majoria d'edat a l'inici de les pràctiques, tenir la nacionalitat d'algun país membre de la UE i no haver optat a cap beca de pràctiques remunerades a càrrec de la Unió Europea.

 

Data límit: 15 de maig del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/ljUR5M


UNA SETMANA PER RECORDAR”

UN CONTE PER ALS ALUMNES DE 6È DE PRIMÀRIA

   
conte.jpg

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Mancomunitat Penedès Garraf, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’editorial El Cep i la Nansa, han reeditat aquest conte per fer-lo arribar als alumnes de 6è de Primària dels centres educatius dels 23 municipis que participen en el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”.

“Una setmana per recordar” està escrit pel professor de primària Xavier Raventós i pel tècnic de prevenció de drogues del Garraf Lluís Cucurull. Explica la vida d’un noi de dotze anys durant una setmana i està escrit per ajudar a resoldre alguns dubtes sobre temes propis d’aquesta edat.

Els 12 anys són un moment de canvi a nivell educatiu i maduratiu. El pas de l’educació primària a la secundària sol ser un moment complicat i especial: s’ajunten els canvis físics, emocionals, d’entorn, de companys... tot això fa que el procés estigui ple de preguntes, dubtes, pors i incerteses. Els pares i les mares sovint no saben com parlar amb els seus fills i filles sobre“temes incòmodes” com: el tabac, l’alcohol, la marihuana, el cànnabis, la sexualitat, els models de família, els hàbits saludables, els límits, les responsabilitats, la presa de decisions, la pressió de grup o la comunicació al si de la família.

El conte vol facilitar la comunicació entre generacions per tal que els pares i les mares puguin oferir un acompanyament als seus fills i filles adolescents; ja sigui a partir de la lectura conjunta del conte, com fent-lo servir com a recurs per introduir els temes.

Al final del text, hi ha les adreces de contacte del Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i altres Drogues i de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès, per a les persones que vulguin aprofundir qualsevol dels temes tractats al conte.
S’ha fet una edició de 600 exemplars d’aquest conte i s’ha enviat a tots els centres educatius públics amb línies de 6è de primària, dels 23 municipis de l’Alt Penedès inclosos dins el Pla Comarcal de Drogues de l’Alt Penedès“Efecte D”, per tal que els deixin als pares i les mares dels alumnes matriculats.

A més del conte“Una setmana per recordar”, els autors han elaborat una guia didàctica per a mares i pares amb preguntes sobre les quals pensar i sobre les quals parlar amb els fills i filles i un full d’avaluació a retornar a l’Oficina Jove de l’Alt Penedès per part dels centres educatius per recollir les opinions i poder valorar aquesta iniciativa a la comarca.


Es busquen cambrers/es per a creuers per l’estiu.

www.internationalservices.fr/en

   
4.jpeg

International Serviceés una empresa de recursos humans que recluten de personal per a diferents serveis que ofereixen. Aquestaés la seva pàgina web: http://www.internationalservices.fr/en/ En aquest cas, estan buscant a persones per a treballar de cambrers/es en una línia de creuers temàtics, aquest concretamentés sobre el món Disney.

 

Els requisits per poder sol•licitar el lloc de treballés ser una persona major de 21 anys, amb bon nivell d’anglès i amb experiència en el camp (mínim dos anys). S’haurà d’enviar el currículum en anglès a:

[email protected] 

 

Per a fer el teu currículum et recomanem el model Europass: https://europass.cedefop.europa.eu/es que té un format estàndard i adaptat a tots els idiomes, també podràs trobar un document de suport que et donarà consells per tenir un bon currículum.

 

Data límit: 15 de maig del 2017

 

Més informació a: https://goo.gl/Iii5zx   


Joves voluntaris d’Interreg

Objectiu d'oferir als joves europeus d’entre 18 i 30 anys la possibilitat d’implicar-se com a voluntaris

   
interreg_voluntaris-250x309.jpg

Els programes transfronterers, transnacionals i interregionals, promovent la participació dels i les joves per donar suport, promoure i informar sobre els resultats concrets dels programes i projectes Interreg, així com en general promoure la cooperació a través de les fronteres europees.

Podeu consultar més informació a www.interregyouth.com

Avis legal
Privacitat de dades
Accés àrea restringida
© Oficina Jove de l'Alt Penedès
Hermenegild Clascar 1-3 | Vilafranca del Penedès 08720 | (Barcelona)
Mes informació: 93 890 00 00 | [email protected]
Veure mapa de localització


Conveni amb la Generalitat
Quadrícula w+m: Disseny i programació web basat en el disseny de Raiz de dos