Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obrir menu

Aprendrem la tècnica del tast amb la fase visual, olfactiva i gustativa per trobar les qualitats d’un vi i reconèixer els defectes. Coneixerem què ens vol dir cada color, identificarem i classificarem  els seus aromes, reconeixerem i apreciarem cada sabor. Com l’hem de conservar, com s’ha de servir. Quin és el procés d’elaboració…  Tot el que ens cal saber per reconèixer les seves propietats i peculiaritats.

Dividim el curs en 3 sessions:

Primera sessió

L’art de degustar

La degustació analítica. Atenció i interpretació de les sensacions. Varietats de vins. Intervenció dels diferents sentits. Principis fisiològics del tast. La percepció olfactiva. L’aroma i el bouquet. El gust pròpiament dit. L’elaboració i la persistència. Relació entre composició i degustació. La qualitat fruit d’un equilibri. L’expressió verbal de les sensacions. El vocabulari gustatiu.

Sessió pràctica: Els gustos elementals. Tast de vins blancs.

Segona sessió

L’art de conèixer els vins

La vinificació. Com es transforma el most en vi. Principals causes de les conseqüències gustatives. Les varietats de vins. Característiques gustatives dels vins que es produeixen. Els vins catalans: característiques i problemàtica. Les denominacions d’origen i les comarques vitícoles especials. Els principals vins del món. Tendències de consum, imatge i futur.

Sessió pràctica: Defectes més usuals que poden presentar els vins. Tast de vins rosats.

Tercera sessió

L’art de delectar-se amb els vins

Les refles establertes: cal conèixer-les per trencar-les. Les ampolles: tipus i formes. Com i quan s’ha d’obrir l’ampolla. L’arrencataps. La decantació d’un vi i la qüestió dels pòsits. Les copes. Els serveis de diversos vins i menjars. Què ens diu la presentació d’un vi? Etiqueta i anyada. Què cal esperar de qui ens serveix professionalment? Breus nocions per fer-se un celler particular: local, estris, etc.

Sessió pràctica: degustació de varietats pures de vins negres.

En acabar, tindràs un diploma oficial expedit per Tastavins Penedès que certificarà els coneixements que has obtingut amb aquest curs de 3 dies.

  •  Horaris:

del 9 al 23 de novembre del 2018

Divendres de 18 a 20 hores

  •  Lloc:

A determinar -  Subirats

  •  Preu:

Per a persones joves fins a 30 anys: 25€

Per a persones a partir de 30 anys: 45€

  •  Descomptes:

20% Joves sense prestació d'atur: 20€

20% Joves amb discapacitat min. 33€: 20€

5% Joves amb carnet de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona: 24€

 Inscripcions obertes fins l'11 d'octubre del 2018 o fins que s'omplin el nombre de places disponibles.

 

  • Cal fer l'ingrés de l'import del curs al número de compte següent (Obligatori indicar el codi i nom del curs):

                  ES76 0081 0046 1300 0177 5882

Inscriu-te

  • Quan 09/11/2018 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Tipus d’activitat o d’esdeveniment Curs
  • Tipus de durada Curta (màxim 3 dies)
  • Nombre de sessions i periodicitat divendres
  • Públic a qui va dirigida l’activitat o l’esdeveniment A partir de 18 anys
  • Modalitat Presencial
  • Ubicació Subijove, Avinguda Barcelona s/n, baixos, Ordal (Subirats)
  • Municipi Subirats
  • Preu 25€ per a persones joves fins a 30 anys 45€ per a persones a partir de 30 anys